Datum plaatsing: 06-10-2018 22:00:00

Verslag en foto's:ADO pakt 3 punten in slechte wedstrijd tegen FC Groningen

ADO Den Haag speelde zaterdagavond in het Cars Jeans Stadion thuis tegen de momenteel op de voorlaatste plek bivakkerende FC Groningen.

Voor de wedstrijd begon kwamen enkele spelers die ADO Den Haag na vorig seizoen hebben verlaten, op het veld om afscheid te nemen van het publiek. Edouard Duplan, keeper Tim coremans en Thomas Meissner kregen applaus van de toeschouwers.

Aanvoerder Aaron Meijers werd vanavond wegens een blessure niet opgesteld, zijn plaats werd door Bas Kuipers ingenomen.

Trainer Fons Groenendijk had vrijdag al in het wekelijks perspraatje laten weten dat hij FC Groningen, dat momenteel niet goed draait, zeker niet onderschatte. De Groningense trainer en oud speler van ADO Den Haag Danny Buijs staat er met zijn ploeg gezien de resultaten van FC Groningen niet best voor en men zou dan ook uiteraard extra gemotiveerd zijn om een goed resultaat neer te zetten.

Het eerste halfuur van de eerste helft was ronduit slecht te noemen. ADO leed veel balverlies, Becker die vaak naar voren optrok wist telkens niet de bal aan de goede kant van de zijlijn te houden, ingooien kwamen regelmatig bij de tegenstanders terecht en de spelers leken nog wakker te moeten worden. De beste kans in de 30 minuten was voor Becker, maar doelman Padt van FC Groningen wist te redden. FC Groningen wist gelukkig niet te profiteren van de slordigheid van Haagse zijde en daardoor was de spanning verder ver te zoeken. Tot in de 32e minuut toen de beste speler van het veld vanavond, Elson Hooi na een voorzet van El Khayati de Groningse doelman Padt wist te omzeilen: 1-0. Met die stand zocht ADO Den Haag na drie kwartier haast opgelucht de kleedkamer op.

Na de rust werd de wedstrijd kwalitatief niet veel beter. Alleen Elson Hooi zorgde ervoor dat de toeschouwers af en toe opveerden uit hun stoel. FC Groningen kwam in de laatste fase van de wedstrijd beter in het spel, had nog een paar kansen maar gelukkig wist doelman Indy Groothuizen steeds goed in te grijpen en de nul te houden.

Kortom een slechte wedstrijd, maar met wel goed resultaat. Drie punten, waardoor ADO Den Haag op 11 punten uit 8 wedstrijden komt.
Volgende week komen de eredivisieclubs wegens een interlandweekend niet in actie.

De volgende wedstrijd van ADO Den Haag is een uitwedstrijd op zondag 21 oktober. Dan speelt het team van Fons Groenendijk tegen het VVV Venlo van oud ADO Den Haag speler en oud trainer Maurice Steijn.