Datum plaatsing: 29-09-2018 20:28:00

Verslag en foto's sc Heerenveen - ADO Den Haag eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag speelde zaterdagavond uit tegen sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen kwam na een half uur op voorsprong. Op slag voor rust kopte Necid de 1-1 in.

Vooraf was er nog wat onduidelijkheid wie trainer Fons Groenendijk in de verdediging zou zetten. Aan de media vertelde hij dat hij voor Wilfried Kanon, die aan het begin van deze week wat last had van een blessure en daarom niet meespeelde in de bekerwedstrijd woensdag tegen Rosmalen, Shaquille Pinas misschien wel in de basis wilde zetten net als in de bekerwedstrijd.

Ook gaf hij aan dat Tom Beugelsdijk, die voor de wedstrijd tegen Vitesse geschorst was maar wel meespeelde in het bekerduel en daarin een 'wereldgoal' maakte, niet zo maar kon rekenen op een basisplaats aangezien hij Nick Kuipers in de wedstrijd tegen Vitesse een goede vervanger van hem vond. De opstelling gaf vanavond de uiteindelijke doorslag...Groenendijk stelde hetzelde elftal op als tegen Vitesse. Dus met Kanon en Beugelsdijk in de basis.

sc Heerenveen uit is voor ADO Den Haag een lastige tegenstander. Tot nu won ADO  in de eredivisiewedstrijden nog maar twee maal in een uitwedstrijd vande Friezen. Het team van Jan Olde Riekerink  heeft dit seizoen nog maar een maal gewonnen en dus was er aan beide teams alles aan gelegen om de drie punten te pakken.

De wedstrijd  dan:

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Er was licht overwicht van Heerenveen, maar ook Hooi, Becker en Troupee hadden wat kansjes. In de 27e minuut schoot Michel Vlap op de lat, een paar minuten kreeg hij alle ruimte van de Haagse verdediging om de stand op 1-0 te brengen.  Net voor rust bracht Tomas Necid de gelijkmaker op het scorebord. Na een voorzet van Nasser El Khayati kopte hij de 1-1 in het doel van Warner Hahn. Voor Necid die afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd twee maal scoorde, was dit zijn eerste doelpunt in de competitie.

Na de rust  waren er weer kansen over en weer, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Vooral Heerenveen ging slordig met de kansen om.

Er was nog wel een opvallend moment in deze tweede helft. In de 62e minuut werd Necid in de 16 meter aan zijn shirtje getrokken. Scheidsrechter Higler en de VAR zagen er klaarblijkelijk geen penalty in, terwijl er dit seizoen met de VAR voor mindere overtredingen penalty's zijn toegekend.
De laatste minuten werden nog wel spannend doordat Becker een paar kansen creerde, maar de Friese keeper bleef alert en zo bleef het 1-1.

Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.