Datum plaatsing: 28-09-2018 22:40:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO Den Haag wint van FC Twente

Vrijdagavond speelden de ADO Den Haag Vrouwen thuis in het Cars Jeans Stadion tegen de FC Twente Vrouwen en wonnen verdiend met 3-1.

ADO Den Haag speelde twee weken geleden thuis tegen Ajax, kwam met 2-0 en moest later helaas met 2-2 genoegen nemen. Die wedstrijd was, qua wedstrijdinzet een insparatie voor de wedstrijd van vanavond.

Trainer Arend Regeer kon voor de wedstrijd van vanavond niet over een complete selectie beschikken en moest derhalve een aantal wijzigingen in de basisopstelling aanbrengen.

FC Twente was in de wedstrijd veruit de beste ploeg. ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd was de belangrijkste speelster deze wedstrijd, zij wist met veel reddingen ADO Den Haag in de wedstrijd te houden.

Na twintig minuten kwam ADO Den Haag tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Aan het doelpunt viel niets af te dingen. Na een voorzet van Chasity Grant schoot Maartje Looijen de bal achter Twente keepster Nicky Evrard.
FC Twente bleef daarna nog steeds sterk aandringen. Zo was er een afstandschot van Jassina Blom die Barbara Lorsheyd goed wist te pareren en werd enkele minuten later ook nog de lat van het doel van Lorsheyd geraakt, maar Twente kwam in de eerste helft niet tot scoren.

Tien minuten na de rust werd het dan toch 1-1 voor FC Twente door oud ADO Den Haag speelster Renate Jansen.
ADO Den Haag kwam ondertussen goed in de wedstrijd terug. Eerst had Maartje Looijen een dot van een kans om haar team op voorsprong te zetten en later hielp de Twentse verdediging mee aan een doelpunt voor de Haagse formatie, doordat door miscommunicatie de bal in het eigen doel rolde: 2-1. In de 85e minuut werd het ook nog 3-1 door een doelpunt van Chasity Grant na een voorzet van Nance van der Meer.

De spannende wedstrijd eindigde derhalve in 3-1 voor de ADO Den Haag Vrouwen. Drie punten in de knip! En gezien de goede fase in de tweede helft: toch wel verdiend!