Datum plaatsing: 26-09-2018 19:00:00

Verslag en foto's: ADO wint in bekerduel van OJC Rosmalen met 0-6

Woensdagmiddag speelde ADO Den Haag de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen OJC Rosmalen. ADO won de wedstrijd met 0-6. Een van de doelpunten was een 'wereldgoal' van Tom Beugelsdijk.

Het was de eerste keer dat ADO Den Haag het tegen deze derde divisionist opnam. Trainer Fons Groenendijk bereidde zich grondig voor op de wedstrijd en bekeek voor deze wedstrijd twee duels die Rosmalen eerder speelde, tegen Westlandia en ADO'20.

Groenendijk kon geen beroep doen op de geblesseerden Zhang, Bakker, Kanon en Kishna. Wel was Tom Beugelsdijk die voor de wedstrijd tegen Vitesse geschorst was, weer beschikbaar.

De Haagse trainer koos deze wedstrijd voor Robert Zwinkels in het doel en Pinas in de plaats voor Kanon.

De wedstrijd kwam voor ADO Den Haag wat stroef op gang. Rosmalen ging fel van start en wist in de tweede minuut al op het Haagse doel af te stormen, het was Aaron Meijers die tijdig wist in te grijpen, anders had de Brabantse ploeg zo maar op voorsprong kunnen komen.
Even later was er een grote kans voor Necid, maar die miste. In de rebound had ook Immers de kans om de score te openen, maar de Brabantse keeper Bart Tinus wist zijn doel schoon te houden.

In de 23e minuut was het dan wel raak. Nadat Elson Hooi onderuit was gehaald, kende scheidsrechter Dennis Higler ADO Den Haag een vrije trap toe, waaruit El Khayati de 0-1 scoorde. Twee minuten later schoot Necid met veel venijn de bal hoog in het doel wat de stand van 0-2 op het scorebord bracht. Het was overigens het doelpunt van de Tsjech in Haagse dienst.

Rosmalen ploegde daarna dapper voort, maar er was geen houden meer aan. In de 41e minuut gooide Beugelsdijk met een schitterend doelpunt de wedstrijd in het slot. Hij kapte een verdediger uit en schoot met zijn linkerbeen de bal van verre afstand in de touwen: 0-3.

Na de rust was ADO nog steeds oppermachtig. In de 54e minuut had Hooi de kans de voorsprong verder uit te bouwen, maar de bal belandde op de paal. In de rebound onderging een schot van Becker hetzelfde lot, waardoor de stand voorlopig op 0-3.
Mede topscorer van de eredivisie wist kort daarna zijn tweede doelpunt van de avond te maken en bracht de stand op 0-4. Daarna besloot Groenendijk om vers bloed in te brengen. Troupee werd vervangen door Polley, Meijers door Bas Kuipers en even later kreeg ook Goossens speelminuten ten koste van Dion Malone.
De gewisselde spelers zagen het vanaf de bank in de slotfase nog 0-5 worden door Becker en 0-6 door Necid.

Een effectieve wedstrijd die ADO Den Haag een ronde verder in de beker brengt. Aanstaande bepaalt de loting op Fox Sports welke club de volgende tegenstander van ADO Den Haag in de beker wordt.