het vaderland

Datum plaatsing: 27-02-1933 23:17:00

A.D.O. is veilig naar 3-0 overwinning op V.S.V.

ADO heeft ondanks het feit, dat haar spel voor de rust nogal peuterig was, een volkomen verdiende overwinning behaald op VSV en zich daarmede vrijwel in veiligheid gebracht.

Reeds in de eerste helft wist zij de leiding te nemen maar buitengewoon fraai was haar spel toen toch niet, en het had er niets van, dat zij ten» slotte toch nog met een flinke zege zou eindigen. In hoofdzaak is het goede spel van de middenlinie oorzaak geweest van het overwicht der Hagenaars. Van Maren kan op een goeden wedstrijd terugzien en zijn gevaarlijke schoten brachten den Velzenaars meer dan eens tot wanhoop. Ook de beide kanthalfs voldeden goed. Bij VSV wilde het in de voorhoede. niet vlotten en aan haar is het dan ook te wijten; dat ADO met de beide punten ging strijken. Aan de achterhoede heeft het niet gelegen, die liet een goede partij, voetbal zien, en ook doelman Michel. die voor v. d. Windt was ingevallen, heeft uitstekend voldaan. '

ADO won den opgooi en begon met den sterken wind in den rug te spelen. Na een korte verkenning aan weerszijden, kwam zij in den aanval en reeds na 6 minuten wist W. Tap uit een hoekschop, welke uitstekend door de Korte genomen werd, onhoudbaar te doelpunten (1-0). Er volgde toen een zware druk op de VSV veste, waaraan de Velzenaars slechts een enkele maal zich wisteen te ontworstelen.

Een mooi schot van Van Maren wist Michel kranig te keeren en een doorbraak van W. Tap besloot deze met een hard schot dat juist over de lat ging. Hoe ADO ook zwoegde om den voorsprong te vergrooten, zij kreeg tegen de stug verdedigende achterhoede van VSV geen kans. Integendeel. Zelfs ondernam VSV een aanval, waarbij Koek slechts ternauwernood een doelpunt kon voorkomen.

Dit zette ADO tot grooter activiteit aan. maar zij kreeg toch geen kans om den invallerdoelman te passeeren. Ook enkele hoekschoppen leverden niet het gewenschte resultaat op, zoodat de rust inging zonder dat er verandering in den stand was gekomen.

In de tweede helft was ADO zoo verstandig een open spel te spelen en ondanks den tegenwind gaf haar dit de gelegenheid om van lieverlede in de meerderheid te komen. En zoowaar had de thuisclub niet over geluk te klagen, toen bij een harer aanvallen de Boer in het beruchte gebied den bal met de hand bewerkte, waarvoor ADO een strafschop kreeg toegewezen, welke door Tap in een doelpunt werd omgezet (2-0)

VSV liet den moed echter niet zakken en het scheelde maar weinig of van Osch had met een kopbal succes. Koek werkte echter nog op het juiste oogenblik het leder weg. Na ongeveer 20 minuten spelen wist Breitner plotseling door te breken en zijn soloren met een prachtig schot te besluiten, dat Michel te machtig was. (3-0). Geruimen tijd ging het spel toen op-en-neer. Bij een vrijen schop tegen ADO loste v. d. Griendt een hard schot, waaruit Koek slechts ten koste van een hoekschop kon redden. Ofschoon VSV het voordeel van den wind had, belette dit ADO toch niet om nu en dan een gevaarlijken aanval te ondernemen, uit een waarvan zelfs nog een doelpunt werd gemaakt, dat wegens buitenspel niet werd toegekend.

ADO bleef in de laatste minuten in de meerderheid en nadat beide doelverdedigers nog eenige malen goed hadden ingegrepen, kwam het einde met een verdiende 3-0 overwinning voor ADO.