volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 2 1 0 7
2 VIT 3 2 1 0 7
3 SPA 3 2 1 0 7
4 AZA 2 2 0 0 6
5 UTR 2 2 0 0 6
6 TWE 2 1 1 0 4
7 PSV 2 1 1 0 4
8 HEE 3 1 1 1 4
9 WII 2 1 0 1 3
10 GRO 2 1 0 1 3
11 VVV 3 1 0 2 3
12 EMM 3 1 0 2 3
13 FEY 2 0 2 0 2
14 FOR 2 0 1 1 1
15 HER 2 0 1 1 1
16 RKC 2 0 0 2 0
17 ADO 3 0 0 3 0
18 ZWO 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 25-01-1932 19:32:00

Technisch beter Z.F.C. verslaat A.D.O. 1-2


In een door scheidsrechter Breedhof ten eenenmale onvoldoende geleiden wedstrijd heeft A.D.O. een verdiende l-2 nederlaag tegen het technisch beter spelende Z.F.C.geleden. De Zaandammers behouden hierdoor hun kleine kampioenskans.


Bij A.D.O. was Breitner afwezig, zoodat van Eembergen in de middenlinie speelde, terwijl diens plaats in de voorhoede werd ingenomen door Lem. die geen al te besten indruk maakte. Trouwens de geheele voorhoede was zeer matig, alleen v. d. Berg deed individueel goede dingen, doch hij schoot te slecht om hiervan partij te trekken. Ook Weber was verre van in vorm. doch Quax  wist herhaaldelijk aan het hierdoor ontstane gevaar het hoofd te bieden. Bij Z.F.C viel vooral het zeer goede werk van de middenlinie in de eerste helft op. terwijl ook de voorhoede goed werk deed. Technisch waren de Zaandammers verre superieur. De ploegen waren als volgt samengesteld:

A.D.O.:
doel: Quax
achter: Weber en de Groot
midden: van Maren. Vogel en v. Eembergen;
voor: G. Tap. v. d. Berg. W. Tap. G. Lem en de Korte.

Z.F.C.:
doel: Kuiper
achter: Fijma en v. 't Kaar
midden: Rep, Klopper en Offringa
voor: Lust. Hoogmoed, de Maar. Steens en v. d. Kolf.

Z.F.C. trapt af en onderneemt direct eenige aanvallen, die echter niet verder komen dan Weber en de Groot. Toch wordt ook Quax al spoedig aan den tand gevoeld. Het spel heeft veel te lijden van de gladheid van het terrein, hetgeen echter niet wegneemt, dat Z.F.C, voortdurend in den aanval blijft. Vooral de linkervleugel der gasten is zeer gevaarlijk. De sporadische AD.O.-aanvallen stranden vrijwel zonder uitzondering op de goede Zaansche halflinie. Na 10 minuten neemt Z.F.C met een fraai boogschot van Steens de leiding (0-1). Een doelpunt waaraan van Maren en Quax, de laatste door totaal verkeerd opstellen, samen schuldig waren. Met een vrijen schop even buiten het strafschopgebied, schiet van Eembergen fraai op doel, doch v. d. Berg tipt het leder juist over.

Spoedig is Z.F.C, dan weer in den aanval, en niet zonder geluk voorkomt Quax een zeker schijnend doelpunt, bij een algemeen offensief der gasten. Aan de andere zijde stranden tal van aanvallen op buitenspel, terwijl voorts de afwerking weer veel te wenschen overlaat. Toch blijft A.D.O. geruimen tijd het beste deel van het spel behouden, doch door slecht schieten, resp. van Lem. v. d. Berg en W. Tap, gaan heel wat kansen verloren.

Geleidelijk komt Z.F.C, er dan weer wat beter in, waardoor de partijen aardig tegen elkaar opwegen. Een fraaie soloren van v. d. Berg besluit deze met een zeer slecht schot, in plaats van over te geven naar den vrijstaanden W. Tap. In de A.D.O.-verdediging zijn van Maren en Weber geheel uit vorm, waardoor herhaaldelijk de gevaarlijkste situaties ontstaan. Een prachtig schot van Steens, stopt Quax op waarlijk grootsche wijze. Op een fraaien scherpen voorzet van de Korte mist het geheele binnentrio en weer gaat zoodoende een goede kans verloren.

Rust komt met een verdienden 0-1 voorsprong der gasten.

De tweede helft.

Na de hervatting verschijnt A.D.O. in het groen, waardoor de elftallen aanvankelijk beter te onderscheiden zijn.

Direct na den aftrap onderneemt Z.F.C. een uiterst gevaarlijken aanval, waarbij Weber hopeloos mist. Het schot van Hoogmoed is echter slecht gericht. Direct daarop komt Quax op een voorzet van links leelijk in het gedrang: hij weet zich echter op tijd te herstellen. Uit goed samenspel tusschen de gebr. Tap krijgt W. Tap een behoorlijke kans. Hij is echter even te laat. zoodat v. 't Kaar in kan grijpen.

Bij een snellen Z.F.C.-aanval lost Steens een schitterend schot op doel. dat Quax echter nog juist corner kan werken. Het spel verplaatst zich zeer snel, doch aan weerszijden wordt voor 't doel nogal geknoeid. Z.F.C speelt echter over alle linies ietsje beter voetbal. Van den Berg begint de kwaal van Tap over te nemen. door alles allen te willen doen, waardoor hij ettelijke kansen verknoeit

Na 13 minuten vergroot Z.F.C den voorsprong. Een pracht voorzet van Lust belandt bij den vrijstaande v. d. Kolf. die kalm ineens inschiet (0-2). Een fraai doelpunt! W. Tap loopt dan eenige malen onnoodig in den buitenspelval. waardoor goede aanvallen op niets uitloopen.

De aanvallen van Z.F.C. blijven veel gevaarlijker en feitelijk heeft A.D.O. niet veel in te brengen. Toch wordt vrij onverwacht de achterstand verkleind. Als de halflini der gasten, na 31 minuten spelen te ver is opgedrongen, gaan W. Tap en v. d. Berg er fraai combineerend van door en laatstgenoemde brengt met een goed gericht schot den stand op 1-2

Het spel wordt dan direct veel levendiger, doch al spoedig zitten de Zaankanters alweer voor het AD.O-doel. Op een keurige voorzet van Lust kogelt Steens rakelings over de lat. De verhouding wordt er niet zachtzinniger op. en aan weerszijden worden tal van overtredingen begaan. waartegen scheidsrechter Breedhof onvoldoende streng optreedt De Maar krijgt een goede kans, als Quax ver uitgeloopen is. doch hij schiet hoog over.

Quax redt eenige malen zeer fraai. o.a. op 'n zeer gevaarlijken, lagen voorzet van Lust. doch ook aan den anderen kant moet Kuiper eenige malen handelend optreden, hetgen hem al even goed afgaat Eenmaal zien we de Groot leelijk missen, doch juist als de Maar zal schieten, grijpt Quax met succes in. Even later moet de Groot zelf redden, als Quax buiten zijn doel staat en eenige malen ontsnapt het A.D.O.-doel slechts op het nippertje aan een doorboring. Een doelpunt van Steens, op een prachtigen voorzet van Lust wordt wegens hands geannuleerd.

Van der Kolf krijgt nog tweemaal een goede kans, doch beide malen schiet hij ver naast

Het einde komt zoodoende met een verdiende 1-2 overwinning voor Z.F.C, dat hierdoor in de running blijft