Datum plaatsing: 08-09-2018 10:28:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag verliest in uitduel van Excelsior/Barendrecht

In het Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam verloor het team van trainer Arend Regeer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-0 van Excelsior Barendrecht.

Vrijdagavond speelden de Vrouwen van ADO Den Haag tegen Excelsior Barendrecht, zij zagen daar maar liefst zeven speelsters terug die kort geleden nog voor de ADO Den Haag Vrouwen speelden: Marte van Erk, Eline Koster, Frederique Nieuwland, Isa Pothof, Nikki Ridder, Carmen Simonis en Renee Zoutewelle zijn dit seizoen door Excelsior Barendrecht ingelijfd.

Na ruim een half uur speeltijd stond het 1-0 voor de thuisploeg door een doelpunt van Jolina Amani. Daarna waren er kansen voor ADO Den Haag om gelijk te komen, Sharon Kok dacht de 1-1 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding op keepster Isa Pothof. Ook Victoria Pelova had nog een dot van een kans, maar Pothof wist goed in te grijpen.

In de 54e minuut kopte Excelsior speelster Nidia Bos uit een corner de 2-0 achter ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd. In de 67e minuut bracht trainer Arend Regeer drie wissels in het veld, maar dat mocht niet meer baten.

Volgende week, zondag 16 september, spelen de ADO Den Haag Vrouwen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Ajax

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Amber Verspaget (67. Allyssa Daal), Sharon Kok (67. Nance van der Meer), Romy Speelman, Annouk Boshuizen, Priscilla Mesker, Marisa Olislagers, Victoria Pelova, Maartje Looijen, Sharona Tieleman, Taylor Ziemer (67. Pia Rijsdijk)