volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 9 7 2 0 23
2 PSV 9 7 2 0 23
3 AZA 9 6 2 1 20
4 VIT 9 6 2 1 20
5 WII 9 5 1 3 16
6 SPA 9 4 3 2 15
7 HER 9 4 2 3 14
8 HEE 9 3 4 2 13
9 FEY 9 3 4 2 13
10 TWE 9 3 3 3 12
11 UTR 9 3 2 4 11
12 GRO 9 3 1 5 10
13 VVV 9 3 0 6 9
14 ZWO 9 2 1 6 7
15 EMM 9 2 1 6 7
16 ADO 9 2 0 7 6
17 FOR 9 1 3 5 6
18 RKC 9 0 1 8 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 04-09-2018 10:04:00

Van As: 'We zijn er niet zwakker op geworden'


Jeffrey van As merkt dat concurrentie bij ADO is toegenomen


Het ADO van ná 31 augustus begon daverend met een 2-4 overwinning op Excelsior. Na het sluiten van de transfermarkt kijkt manager voetbalzaken Jeffrey van As terug en vooruit.
 
 
door Yorick Groeneweg
 
 
Hoe kijk je terug op het weekeinde?
Jeffrey van As: "Dat was natuurlijk een goede binnenkomer voor onze twee nieuwe spelers, Gio (Troupée, red.) werd toegezongen en Necid ook. Dat is altijd leuk. De meeste druk ligt toch bij die jongens, het voordeel is wel dat we een vrij ervaren ploeg hebben."
 
 
Brengen Necid en Troupée ADO Den Haag verder?
"Het zijn andere spelers dan Bjørn Johnsen en Tyronne Ebuehi, maar ze zijn van gelijkwaardig niveau. We zijn er niet zwakker op geworden, met Necid en Troupée hebben we er twee goede spelers bij."
 
 
Los van die twee versterkingen, lukte het op de valreep om opnieuw Ricardo Kishna vast te leggen. Hoe ging dat?
"Sinds 2,5 week is hij al bij ons aan het revalideren. Vanaf vrijdag is hij voor dit seizoen geen Lazio-speler, maar een ADO Den Haag-speler. Wij gaan hem in alle rust fit maken. Dan is er de mogelijkheid dat hij ook nog gaat spelen. We gaan niks overhaasten, want als er nog één keer wat gebeurt is het voor hem einde carrière.
 
 
Was dat wat jou betreft een passend slot van een, zoals je het eerder noemde, enerverende zomer?
"Dat denk ik wel. Hij is graag bij ons."
 
 
Hoe staat de selectie ervoor?
"We hebben op heel veel posities misschien wel gelijkwaardige spelers. Met name de jonge jongens groeien enorm. Shaquille Pinas is een serieuze concurrent voor Wilfried Kanon geworden. We hebben nu ook gewoon een heel sterke bank. We hebben meer keuzes. Het enige vervelende is dat Danny Bakker en Erik Falkenburg nu niet inzetbaar zijn."
 
 
Is ADO vooral in de breedte sterker geworden?
"Ja, al zijn vorig jaar de wissels ook van waarde geweest. Donny Gorter kon al voor Danny Bakker invallen en op het eind deed Trevor David dat voor Tyronne Ebuehi. Nu hebben we behoorlijk wat keus om op verschillende manieren te spelen. Zo hebben we met Yuning Zhang een goede tweede spits, dat hadden we nog niet. We hebben een prima selectie met een prima staf, maar het is net als met aandelen: het geeft geen garantie dat het meer punten gaat opleveren. Het was gewoon een mooi jaar. Niemand had van ons verwacht dat we zevende werden."
 
 
Wat is nu de doelstelling?
"Iedereen zegt dat we ons kunnen meten met de ploegen tussen plek 5 en 8, dat zullen we moeten bewijzen. Wij hebben nog steeds een begroting tussen plek 9 en 12. Dat is niet indekken, maar dat zijn de feiten. In Nederland heb je een top 4, met AZ erbij. Van plek 5 tot 8 zitten FC Utrecht, Vitesse, Heerenveen en Groningen. Wij moeten concurreren met Zwolle, Willem II en Heracles."
 
 
Waarin kan ADO dan het verschil maken om er toch bij te komen?
"Het sterkste team lukt dat. Individueel hadden wij vorig seizoen misschien niet de beste spelers, hoewel sommigen beter kunnen voetballen dan iedereen denkt."
 
 
De selectie is compleet, wat ga je nu doen?
"De belangrijkste taak is dat er na Danny Bakker, weer een speler uit de opleiding van ADO in de basis komt. Dat is te lang geleden. Het tweede team is daarin heel belangrijk, dat moet een opleidingselftal worden. Er zijn heel veel talenten in de jeugd geweest, die niet doorbraken. Het is ook moeilijk, want het niveau ligt hoog nu bij ADO Den Haag."