Datum plaatsing: 18-08-2018 22:57:00

Verslag en foto's: ADO ook ten onder tegen Heracles

Na het verlies tegen FC Emmen wist ADO ook de uitwedstrijd tegen Heracles niet te winnen. De eindstand werd 4-2 voor Heracles.

ADO Den Haag speelde zaterdagavond de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Heracles Trainer Fons Groenendijk moest in de voorhoede een wijziging aanbrengen ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Emmen afgelopen week. In die wedstrijd brak Falkenburg, die op de plaats van Yuning Zhang speelde aangezien de Chinese speler deelneemt aan the Asian Games, zijn neus en was daardoor vanavond niet inzetbaar.

Voor hem in de plaats stond Lorenzen in de spits.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Heracles al op voorsprong kwam doordat scheidsrechter Kooij de bal op de stip legde wegens duwwerk van ADO in het strafschopgebied. Peterson benutte de penalty goed: 1-0. Een paar minuten later kon doelman Groothuizen weer vissen toen van Hintum zijn ploeg op 2-0 voorsprong zette.

Toch werd het nog spannend, want ADO Den Haag wist gelukkig snel terug in wedstrijd terug te komen. Eerst kopte Immers bijna de 2-1 achter doelman Blaswich, een minuut of wat later was het Malone die de doelman met een kopbal wist te verschalken. Daarna waren er nog kansen voor Becker en Bakker die snoeihard uithaalde en waarbij doelman Blaswich redding moest brengen. In de 38e minuut kwam ADO gelukkigerwijs op gelijke hoogte doordat TIm Breuken een voorzet van Becker in eigen doel werkte: 2-2. Toch werd het vlak voor rust 3-2 voor de Heraclieden.

Na de rust bleef Beugelsdijk. die net voor rust geel opliep, in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Nick Kuipers in het veld. ADO begon goed aan de tweede helft en wist veel kansen te creëren. Becker en Immers bestookten het doel van Blaswich, maar de gelijkmaker wilde er maar niet in. Ook niet in de 59e minuut toen Hooi de bal onderkant lat schoot. Groenendijk had in de 67e minuut nog maar net Hooi voor Goppel gewisseld toen Heracles de 4-2 achter de onzeker ogende Groothuizen schoot.

Het doelpunt werd overigens onterecht goedgekeurd, onterecht omdat Peterson buitenspel stond. Groenendijk kreeg daarna geel wegens commentaar op de leiding. Opmerkelijk was dat er door de commentator op Fox Sports werd gezegd dat ze, Fox dus, 'hier' geen camera op de 16 meterlijn hadden. En dat de VAR dus ook die beelden niet had. Er was daardoor geen mogelijkheid om precies op buitenspel te controleren. Terwijl iedereen in het stadion met het blote oog kon waarnemen dat er een luchtje van buitenspel aan zat.

Na de 4-2 was het over en uit. Er waren nog wat kansen o.a. voor Goossens die in het veld was gekomen voor Immers, maar Heracles bleef overwicht houden en wist de 4-2 tot het eindsignaal op het scorebord te houden.

Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen promovendus Fortuna Sittard.