het vaderland

Datum plaatsing: 14-01-1924 18:07:00

Geen competitie; HBS en ADO spelen vriendschappelijk 6-2

De N.V.B. is deze week weer te haastig geweest met het uitstellen van de wedstrijden. Het weer was om geslagen en de dooi was sterk.

Door de voorbarige beslissing van het N.V.B. bestuur is wederom een kostbare Zondagmiddag met schitterend voetbalweer voor de competitie verloren gegaan.

Het bestuur van H.B.S. was van oordeel, dat die Zondag benut kon worden om de spelers na weken van gedwongen rust weder eens in training te brengen en noodigde A.D.O. uit tot het spelen van een vriendschappelijke ontmoeting op Houtrust, welke uitnoodlging dankbaar werd aanvaard.

Ook scheidsrechter Eymers werd dadelijk bereid gevonden den wedstrijd te leiden. Het terrein was in bijzonder goede conditie, de grond veerkrachtig.

Een tweeduizend bezoekers waren van dezen vlot en onder de beste verstandhouding gespeelden wedstrijd getuigen.

H.B.S. was op Dénis na volledig, ook Whitton was weer van de partij. A.D.O. had invallers voor de gebroeders Tap. De voorhoede van H.B.S., waarin vooral van Slangenburgh uitblonk, was dezen middag bijzonder acties en Schäffer verdeelde bij uitzondering het spel heel aardig. Niettegenstaande de goede verdediging van A.D.O. was de voorhoede van H.B.S. voortdurend gevaarlijk in de omgeving van den doelverdediger der tegenpartij, die meermalen met succes zijn doel verdedigde; hij moet echter nog leeren de ballen klemvast te vangen.

De H. B. S. doelwachter onthouden, zich om den bal te lang bij zich te houden. H.B.S. speelde technisch beter voetbal, hoewel aan de spelers na de rust wel te zien was, dat zij in weken niet gevoetbald hadden.

Aanvoerder van Thiel meende een toegestanen strafschop wegens het door een der achterspelers opzettelijk uit het doel slaan van een zeker doelpunt, niet te moeten benutten.

Met een 6-2 overwinning voor de thuisclub eindigde deze zeer geanimeerde wedstrijd.