Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 13-12-1954 19:54:00

Onmacht en pech speelde een rol bij Sittardia ADO 3-0

ADO was stukken sterker en technisch oppermachtig maar onschotvaardig
Ondanks een grotere technische vaardigheid heeft ADO Zondagmiddag tegen Sittardia het hoofd moeten buigen. De cijfers 3-0 zijn hierbij zeker geflatteerd.

Had de Haagse aanvalsmachine die practisch driekwart van de wedstrijd in het Sittardse penaltygebied opereerde een grotere schotvaardigheid gehad voorzeker was de balans in het voordeel van de ADO-ers doorgeslagen De Sittardse doelpunten zijn tot
stond gekomen uit enkele sporadische aanvallen op het doel van keeper Kok die veel minder werk te verzetten kreeg dan zijn collega Mol.

Het is voor een groot gedeelte aan de Sittardse goalie te danken dat het thuisclubscorebord op 0 bleef staan. Er zijn penibele situaties genoeg geweest voor het thuisclubdoel. Want direct na de start ontwikkelde ADO een zeer hoog tempo Razend snel wisselden de aanvallen elkaar af Slechts met inzet van de aller uiterste krachten en ten koste van enkele corners kon de Sittardse defensie deze stroom van Haagse charges weerstaan Eenmaal kopte rechtsback Brull tegen de paal van zijn eigen doel op. Vlak hierna schoot Timmermans die gedurende de gehele e match zwaar bewaakt werd door Gardier keihard tegen de paal. Timmermans had trouwens deze Zondag bepaald pech met zijn schoten. Want tot tweemaal toe in de eerste helft vloog een suizende kogel van zijn voet rakelings naast Na 18 min spelen wist Sittardia zich voor een klein ogenblik te ontworstelen aan de Haagse druk. Meteen was het raak ook Want midvoor Ehlen nam een scherpe voorzet van linksbuiten Gruysen op zijn hoofd en Kok was geslagen 1-0 Alles heeft ADO.
In de eerste helft nog geprobeerd om op te halen doch niets lukte Ook in de tweede helft bleek duidelijk dat ADO speltechnisch bekeken het meeste in de melk te brokkelen had op de groene grasmat

Dertig minuten lang regende het aanvallen op de Sittardla-veste waar men met 6 man stond te verdedigen, maar in de 31e minuut kwam weer zo’n klein uitvalletje van de thuisclub club waarbij Gruysen aan Van Rosmalen zijn hielen liet zien Zijn scherpe voorzet werd door v d Heuvel feilloos benut 2-0. Tien minuten later was de room van de match af toen Ehlen de te ver uit zijn doel gekomen Kok kansloos sloeg 3-0.