volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 VVV 0 0 0 0 0
18 WIL 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 25-02-1952 11:19:00

ADO ging zonder Clavan roemloos ten onder (1-5)


Verdedigingsfouten maakten ’t Noud van Melis vóór rust gemakkelijk
Veel goeds heeft ADO gisteren in het Zuiderpark tegen Eindhoven niet te zien gegeven.


Nu stond bij de aanvang toen bleek dat Clavan op het appèl ontbrak reeds bij voorbaat vast dat de voorhoede belangrijk aan kracht zou hebben ben ingeboet.

Maar daarbij kwam nog dat het ook in de defensie niet boterde De Jong die zich te weinig inspanning getroost is geen schaduw meer van wat hij geweest is Rosmalen die toch al moeilijk het linkerbeen kan gebruiken maakte enige lelijke missers en in het centrum deed Van ’t Zant wel zijn best zonder echter in het oog te houden dat de nationale midvoor, Noud van Melis, streng bewaakt diende te worden om de Eindhovense voorhoede in haar geheel ontplooiing van haar spel te kunnen beletten


Haagse dekking viel weg
Deze en ook andere dekkingsfouten fouten hadden tot gevolg dat de voorhoede der Brabanders waarin linksbinnen
binnen Snoek ontbrak (Feijen was zijn plaatsvervanger) doorgaans zo vrij was als een vogeltje in de lucht en met open spel de Haagse verdediging vóór de rust voor de grootste problemen men plaatst zonder dat Van Melis die zich kennelijk spaarde en zoveel mogelijk botsingen vermeed tot bijzondere activiteit behoefde te komen. Wel liet het begin nadat Rosmalen de bal na 3 minuten spelen bijna in eigen doel had geschoten zich voor onze stadgenoten niet ongunstig aanzien en werd menige aanval op de Eindhovense veste ondernomen. Maar stootkracht ging er ondanks alle goede wil van de vuurlinie waarin in Mangelmans op de plaats van Clavan van opereerde niet uit. Tóch kwam
er na een kwartier een doelpunt toen Jansen rechtshalf v d Hurk passeerde de en een hoge voorzet lanceerde
waaruit v d Harst met een effectvolle volle kopbal doelman Hanssen uit balans geraakt passeerde (1-0).
 
Even leek het er daarna op dat deze voorsprong vergroot zou worden Loof en v Beek zaten dicht achter hun voorhoede aan maar het schieten was te zwak Zo miste Vreken een opgelegde kans.

Aan de lopende band.
Na 23 minuten veranderde het spelbeeld volkomen Louwers de rechtsbuiten der gasten genoot teveel vrijheid rende langs de lijn en zette laag voor Van Melis miste doch linksbuiten Schmidt ook al ongedekt gelaten mikte laag in de hoek Dat was dus 1-1 en toen kwamen er van de zijde der blauw-wit gestreepten doelpunten aan de lopende band. In
de 25e minuut liep Van Melis op een pass van links in zijn schot stuitte af op Kok doch de bal sprong omhoog waarop onze nationale midvoor zijn lichaam elegant van de grond verhief en over Koks handen prachtig inkopte (1-2). En 5 minuten later was het 1-3 Louwers nam van links een hoekschop Kok kon de bal niet klemvast krijgen en Schmidt zorgde met een strak schot langs de uitgestoken handen van Rosmalen voor de rest.

Door het wegens een blessure uitvallen van Van ’t Zant zagen de rood-groenen zich kort daarop genoodzaakt
hun opstelling te wijzigen. De Jong verhuisde naar de spil Van der Harst naar de rechtsback- Mangelmans naar de rechtsbinnen plaats terwijl invaller Franke linksbinnen ging spelen. Deze verandering kwam noch de voorhoede noch de verdediging ten goede zodat het geen wonder was dat kort voor de rust Louwers die weer eens Rosmalen was gepasseerd aan Schmidt de gelegenheid kon bieden de stand op 1-4 te brengen.

ADO was toen een geslagen ploeg. Wel werden na de hervatting wanhopige pogingen gedaan om de achterstand te verkleinen maar de lange stopperspil F van Spuyl was steeds een sta-in-de-weg terwijl ook zijn broer L van Tuyl (rechtsback) en de stevig trappende F. Tebak (Linksback) uit het goede hout gesneden bleken te zijn.
De Eindhoven-voorhoede intussen (die veel in de buitenspelval liep) spande zich niet noemenswaard in maar toch
werd het tien minuten vóór het einde de nog 1-5 toen Schmidt uit een hoge voorzet van rechtsbinnen Van Kemenade fraai inkopte en daarmee zijn vierde doelpunt maakte.