Haagsche Courant

Datum plaatsing: 24-09-1951 22:33:00

Sittardia sloeg zes keer raak, ADO helemaal niet

Tempo overwon techniek
Ofschoon Sittardia begon met een stevig overwicht had geen enkele der 4000 toeschouwers zo’n overwinning verwacht De Hagenaars gaven aanvankelijk zeer goed party en hun veldwerk was aanmerkelijk beter dan van de thuisclub.

Het snelle tempo van de Zuidelijke clubs overwon ook hier de betere techniek en toen de Haagse achterhoede  behalve doelman Kok — begon te wankelen doelpuntte Sittardia er lustig op los.

Gelukkig was Kok op dreef . . .

Men had trouwens veel meer van de Haagse voorwaartsen verwacht. Ze brachten het niet verder dan enkele schoten van Clavan en Mangelmans die gewoonlijk van te ver werden afgevuurd en onzuiver gericht waren.
Kok was een zeer betrouwbaar doelman en reeds in de eerste minuut moest hij zijn lichaam rekken naar de uiterste linkerhoek waar Engelen de rechtsbinnen van Sittardia een harde schuiver plaatste De volgende aanval bracht de voorhoede van de thuisclub een niet te missen kans toen Kok geslagen was door een hoge voorzet Philippen kopte de bal echter over het doel. De zeer gevaarlijke corners op het ADO-doel waren meestal een prooi voor doelman Kok maar ten slotte passeerde Ritzen hem echter van dichtbij na een goed genomen hoekschop.

ADO bleef het antwoord niet schuldig Clavan maakte onvermoeid prachtige openingen maar zijn medespelers maakten van de passes geen gebruik. Ten slotte probeerde Clavan het zelf maar zijn „loei werd door doelman Ruyters overgetipt.

De thuisclub had pech toen Schilsen Engelen achter elkaar voor open doel misten en de jonge Votermans de rechtshalf van het Zuidelijke Jeugdelftal het veld moest verlaten. ADO’s achterhoede maakte dikwijls ebruik van de bultenspelval en de Sittard-spelers lieten zich keer op keer vangen.

In de 40e minuut plaatste Ehlen een indirecte vrije trap naar Engelen die een keihard schot loste dat De Jong achter de doelijn met zijn hoofd wegwerkte Scheidsrechter Scheffers kende echter onmiddellijk en resoluut een doelpunt toe

Fout van Jans betekende de 3-—0

De spelers hadden de theesmaak nog in de mond toen Ehlen het derde doelpunt scoorde. Hij bemachtigdeeen te zacht door Jans teruggespeelde de bal en gaf Kok van dichtbij geen kans (3-0)

De Hagenaars kwamen thans sterk naar voren en doelman Ruyters moest herhaaldelijk de achterhoede bijspringen Het samenspel van ADO was echter te kort en succes bleef uit. Aan de andere kant niet en toen Ritzen met de bal aan zijn voet naar binnen zwenkte passeerde hij Kok onhoudbaar.

Een minuut later ving Ehlen een voorzet van links op en mistroostig kon de Haagse doelman de bal voor de 5de maal uit het net halen. Nadat Kok een uitstekend schot van Engelen subliem had gekeerd werd Schils enkele minuten voor het einde in het strafschopgebied gehaakt Ehlen voltrok het vonnis en bracht de eindstand op 6—-0 sprekende cijfers