volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 13 11 2 0 35
2 AZA 13 9 2 2 29
3 WII 13 8 1 4 25
4 PSV 13 7 3 3 24
5 VIT 13 7 2 4 23
6 HEE 13 5 6 2 21
7 HER 13 6 3 4 21
8 UTR 13 6 2 5 20
9 GRO 13 6 2 5 20
10 FEY 13 5 5 3 20
11 TWE 13 5 3 5 18
12 SPA 13 4 4 5 16
13 EMM 13 4 1 8 13
14 FOR 13 3 3 7 12
15 ADO 13 3 1 9 10
16 ZWO 13 3 1 9 10
17 VVV 13 3 0 10 9
18 RKC 13 1 1 11 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 11-07-2018 10:37:00

Gino van Kessel wil zich via ADO laten zien in de eredivisie


Vaak op de juiste plek


Gino van Kessel voetbalde al in zes verschillende landen, maar in de eredivisie is de 25-jarige aanvaller nog een grote onbekende.
Wellicht dat ADO daar verandering in brengt. 
 
door Wietse Dijkstra
 
 
In het spelershotel van ADO in het Zeeuwse Renesse, waar hij zich maandagnacht meldde, kwam Van Kessel gisteren een groot aantal bekenden tegen. Met trainer Fons Groenendijk werkte hij eerder samen bij Jong Ajax, waar Sheraldo Becker en Bas Kuipers zijn ploeggenoten waren. Met Elson Hooi speelt hij in het nationale elftal van Curaçao en Indy Groothuizen is zijn neef.
"Zijn moeder is de zus van mijn vader", zegt Van Kessel over de ADO-doelman. "Indy is in de jeugd naar Ajax gegaan. Toen ik later die stap ook maakte, zeiden we tegen elkaar dat het leuk zou zijn om ooit bij elkaar in het team te spelen. Nu kan het er eindelijk een keer van komen. Leuk om met je familie samen te spelen."
 
 
Grillig
‘Puur toeval’, noemt hij de hereniging met Groothuizen, wiens loopbaan tot dusverre iets minder grillig verloopt dan de zijne. "Ik ben overal en nergens geweest", zegt Van Kessel lachend, die ondanks een doorlopend contract mag vertrekken bij Slavia Praag. "En nu mag ik me hier bij ADO laten zien." Aan zijn fysieke gesteldheid zal het niet liggen. Bij Slavia heeft hij er al drie trainingsweken op zitten, zij het niet meer bij de eerste selectie.
 
"De club heeft een nieuwe trainer en een nieuwe directie. Onze voormalig aanvoerder is nu technisch directeur. Hij heeft me eerlijk gezegd dat ik geen kans meer had om bij het eerste te komen. Daarom ga ik nu verder kijken."
 
 
De snelle aanvaller heeft al heel wat omzwervingen achter de rug. Tscheu La Ling, eigenaar van AS Trencin, haalde hem in 2013 naar Slowakije. "Toen ik bij Ajax zat, kwam hij al naar me toe, maar ik was pas 19 en wilde het liefst in Nederland presteren. Bij Almere City heb ik vervolgens een half jaar hartstikke slecht gespeeld. Daarna kwam Ling opnieuw. Hij zei ‘je
hebt geen topseizoen gedraaid, maar ik weet wat je kan’. Toen dacht ik: als iemand zoveel vertrouwen in me heeft, terwijl hij me zo belachelijk heeft zien spelen, geef ik hem ook de kans." Het bleek geen slechte keuze. 
"Bij Trencin was alles anders dan ik was gewend, maar er werd kneiterhard gewerkt. Ik wist dat dat me beter zou maken."
 
 
Mooie bedragen
Arles-Avignon in de Franse tweede divisie, werd zijn volgende halte. "Eerlijk is eerlijk, ik zag de mooie bedragen in Frankrijk en ben daarvoor gegaan. Uiteindelijk was dat ook niet alles. In vijf maanden heb ik daar drie trainers gehad. Toen heb ik mijn contract laten
ontbinden en ben teruggegaan naar Trencin." Met succes. In Trencin veroverde Van Kessel twee keer de dubbel en werd hij topscorer. Het leverde hem een mooie transfer op naar
Slavia Praag. "In Praag maakte ik hetzelfde mee als in Avignon. Ik begon goed en maakte een goal in mijn eerste wedstrijd. Maar toen de trainer eruit ging, ging ik er ook direct uit."
 
 
Van Kessel zocht tijdelijk zijn heil in Polen (Lechia Gdansk) en Engeland (Oxford United), maar hij vindt het na die twee verhuurperiodes tijd voor iets nieuws. "Ik ben wel toe aan een beetje vastigheid. Ik zit prima in het buitenland, daar verdien ik goed en heb ik
het naar mijn zin. Maar de eredivisie lijkt me ook hartstikke mooi. Ik weet van mezelf dat ik het niveau aankan. Dat moet ik deze week laten zien."
 
 
Tegen WHS speelde hij gisteren linksbuiten, maar Van Kessel kan op meerdere posities uit de voeten. "Ik heb geen voorkeur. Vanaf de zijkant probeer ik acties te maken en voorzetten te geven, in de spits ben ik puur gericht op de goal. Dan kijk ik bijna niet om me heen en schiet ik vanuit alle hoeken. Ik sta vaak op de juiste plek."