Datum plaatsing: 10-07-2018 23:32:00

Verslag en foto's: Kleine overwinning ADO Den Haag op vv WHS

ADO Den Haag speelde dinsdagavond het tweede oefenduel tijdens het trainingskamp te Zeeland tegen vv WHS (Wij Houden Stand) uit St. Annaland.

Maandag werd als afsluiting van de eerste dagvan het trainingskamp een oefenduel tegen VV Goes gespeeld, die verrassend door VV Goes gewonnen werd met 2-1.

ADO hoopte uiteraard vanavond tegen de derdeklasser WHS een veel beter resultaat neer te zetten. De uitslag was wat beter dan gisteravond: 2-0, maar over het spel van de Haagse formatie kon de technische staf nu ook niet echt tevreden zijn.

In de eerste helft werd in tegenstelling tot de wedstrijd tegen VV Goes met spelers uit het eerste elftal begonnen. Sheraldo Becker maakte zijn eerste minuten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook speelde testspeler Gino van Kessel de eerste helft mee.

ADO begon de wedstrijd voortvarend en in de derde minuut werd het dan ook al 0-1 door een doelpunt van El Khayati. Daarna ging het tempo uit de wedstrijd en kwam ADO Den Haag ondanks een aantal kansen van Sheraldo Becker, Gino van Kessel en Lex Immers in de eerste helft verder niet tot scoren. De rust werd met de 0-1 voorsprong voor ADO Den Haag in gegaan.

Na de rust bracht trainer Fons Groenendijk tien wissels in. Alleen Thijmen Goppel speede een kwartier langer mee. Ook WHS bracht een aantal wissels in en zelfs in het arbitraire team werd de scheidsrechter gewisseld.
De tweede rust kabbelde rustig verder. Eén van de spannendste momenten was voor WHS toen in de 86e minuut een WHS-speler snoeihard op het doel van keeper Youri Schoonderwaldt schoot. De keeper die zijn debuut voor ADO Den Haag maakte, redde echter goed.
In de 88e minuut viel dan eindelijk het tweede doelpunt van ADO Den Haag. Bas Kuipers zette de 0-2 op het scorebord.

ADO Den Haag heeft nog drie dagen om zich voor te bereiden en te werken aan het afmaken van kansen voor de derde en laatste oefenwedstrijd op Zeeuwse bodem. Het afmaken van kansen was ook vanavond het grote manco. Net als in de wedstrijd tegen Goes wist ADO Den Haag de geboden kansen niet te benutten.

Vrijdagavond speelt ADO tegen De Jonge Spartaan te Middelharnis.

Opstelling ADO Den Haag Mike Havekotte (45. Youri Schoonderwaldt); Tom Beugelsdijk (45. Nick Kuipers), Wilfried Kanon (45. Shaquille Pinas), Danny Bakker (45. Donny Gorter), Thijmen Goppel (58. Trevor David), Aaron Meijers (45. Bas Kuipers); Lex Immers (45. Mats van Kins), Nasser El Khayati (45. John Goossens), Gino van Kessel (46. Melvyn Lorenzen), Sheraldo Becker (46. Elson Hooi), Erik Falkenburg (46. Yuning Zhang)