volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEE 2 2 0 0 6
2 AJA 2 2 0 0 6
3 PSV 2 2 0 0 6
4 VIT 2 2 0 0 6
5 VVV 2 1 1 0 4
6 TWE 2 1 1 0 4
7 FEY 2 1 1 0 4
8 WII 2 1 0 1 3
9 GRO 2 1 0 1 3
10 HER 2 1 0 1 3
11 AZA 1 0 1 0 1
12 UTR 1 0 1 0 1
13 ZWO 2 0 1 1 1
14 EMM 2 0 0 2 0
15 ADO 2 0 0 2 0
16 SPA 2 0 0 2 0
17 FOR 2 0 0 2 0
18 RKC 2 0 0 2 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 09-07-2018 10:14:00

Erik Falkenburg wil terug op nummer 10


ADO Den Haag-speler gaat voor zijn kansen op zijn favoriete positie


Erik Falkenburg wil de komende weken laten zien waarom hij ook bij ADO Den Haag het beste in de as kan spelen. "Dat is mijn doel deze voorbereiding", sprak hij na de 1-3 oefenzege afgelopen zaterdag op tweededivisionist Scheveningen.
 
 
Door Wietse Dijkstra
 
 
Het was een typische spitsengoal die Falkenburg afgelopen zaterdagmiddag maakte. Lage voorzet Elson Hooi, prima aanname tussen twee verdedigers in en een beheerste afronding: 0-1. Niet voor niets werd hij in zijn loopbaan zo vaak in de punt van de aanval gezet als de nood aan de man was. Ook ADO-trainer Fons Groenendijk hoefde bij afwezigheid van Bjørn Johnsen en Yuning Zhang niet lang na te denken wie tegen Scheveningen in de spits moest.
 
 
"Ik heb weer gescoord, dat is leuk", aldus Falkenburg, die als eerste toegaf dat hij er nog wel een paar had mogen maken. "Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het leuker vind op 'tien'. Dat is gewoon mijn positie. In de spits ben je toch wat afhankelijker. Ik doe graag meer mee met het spel. En ik vind de loopacties ook makkelijker vanaf 'tien'." Spelend op zijn favoriete positie prikte hij er afgelopen woensdag tegen Laakkwartier na rust drie in. "Dat was een tegenstander van een lager niveau, maar in die wedstrijd speelde ik wel lekkerder. Op tien kan ik meer mijn spel laten zien, meer meevoetballen. Dat is wat ik ook echt graag wil. Daar ga ik voor."
 
 
Het is zijn persoonlijke doel van deze voorbereiding. Falkenburg heeft het wel gezien op de vleugel, waar hij in zijn eerste jaar ADO niet gelukkig is geworden. "De eerste seizoenshelft heb ik veel in de as gespeeld. Ik denk dat ik dat het beste kan. De tweede seizoenshelft speelde ik meer aan de zijkant. Dat is gewoon niet waar mijn kracht ligt. Dat heb ik ook met de trainer besproken. Het is simpel, ik heb mijn beste seizoenen gespeeld op 'tien'. Bij Willem II, bij Eagles, bij Sparta. Dat was mijn positie. Dat wil ik ook graag bij ADO."
 
 
De komende weken wil hij Groenendijk overtuigen. "Ik kan niet anders dan doelpuntjes maken en laten zien dat ik goed op 'tien' kan voetballen. Dan is het aan de trainer om mij daar neer te zetten of niet. Dat kan ik niet beslissen, maar aan de manier waarop ik me  presenteer op die positie kan ik wél laten zien wat ik graag wil."
 
 
LEx ImmersPlezier
Of dat betekent dat Falkenburg bij ADO nooit meer als linksbuiten wordt opgesteld? "Hij heeft tegen me uitgesproken dat hij dat niet meer ambieert", zegt Groenendijk. "Ik vind dat hij het voor het team goed heeft ingevuld. Hij heeft gedaan wat we tactisch van hem gevraagd hebben. Ik denk alleen niet dat hij er veel plezier aan heeft beleefd. Het is een jongen die plezier wil hebben in wat hij doet. Ik snap dat hij heel graag op 'tien' wil spelen, maar we hebben ook Nasser (El Khayati, red.) en Lex (Immers, red.). Als hij de strijd aan wil gaan, is dat prima, maar de concurrentie is enorm groot."
 
 
Falkenburg heeft vertrouwen in zichzelf. "Vorig jaar kwam ik pas na drie wedstrijden en heb ik me in het elftal gevoetbald. Nu begint het opnieuw en wil ik laten zien dat ik kan scoren en dat ik op 'tien' kan spelen. Of ik erin sta of niet, zie ik over een paar weken wel."