Verslag en foto's: SVV Scheveningen - ADO Den Haag (1-3)

ADO Den Haag speelde zaterdag op sportpark Houtrust tegen stadsgenoot SVV Scheveningen het derde oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na een moeizame start van de competitie wist de selectie van John Blok in de nacompetitie het Tielse TEC te verslaan en daarmee promotie naar de naar de Tweede Divisie te bewerkstelligen.

ADO Den Haag moest een aantal spelers missen. Yuning Zhang, Nasser El Khayati, Bjorn Johnsen, Trevor David, Sheraldo Becker en Robert Zwinkels kwamen allen niet in actie.
De op proef zijnde Spaanse speler Gabriël Company Vives kreeg na een paar trainingen zijn eerste speelminuten.

ADO Den Haag kwam in de eerste helft stroef op gang, Na een paar gemiste kansen van Falkenburg en Immers kwam Falkenburg, die de 'gevaarlijkste' man in het veld was tegen de Scheveningers, toch tot scoren, In de 24e minuut bracht hij ADO Den Haag op 0-1. Zoals te verwachten was bleef ADO aanvallen en moest Scheveningen zich beperken tot verdedigen. Heel even leek Brandon Robinson voor de Scheveningers te zullen gaan scoren, maar doelman Indy Groothuizen wist hem van scoren af te houden. In de 39e verdubbelde Melvyn Lorenzen de score naar 0-2. Met die stand werd de rust ingegaan.

De Spaanse speler Vives bleef na de rust in de kleedkamer achter, in zijn plaats kwam jeugdspeler Robin Polley in het veld. Vijf minuten later moest trainer Fons Groenendijk noodgedwongen weer wissel uitvoeren. Danny Bakker moest geblesseerd het veld verlaten. Donny Gorter nam zijn plaats in.

De tweede helft verliep eigenlijk nog moeizamer voor ADO Den Haag dan de eerste helft. Groenendijk bracht in de 61e minuut nog 8 wisselspelers in. Alleen keeper Indy Groothuizen speelde de volle 90 minuten mee.
Een minuut voor het Haags kwartiertje, die net als in de voorgaande oefenwedstrijden met geel/groene rookpotten werd ingeluid, wist Scheveningen op 1-2 terug te komen wat de doelpuntenmaker Michael de Niet een applaus opleverde van het Scheveningse publiek.
ADO Den Haag wist met veel jonge spelers in het elftal toch weer terug te komen. Goppel scoorde de 1-3.

ADO Den Haag gaat maandag op trainingskamp naar Zeeland en zal maandagavond meteen alweer een oefenwedstrijd spelen. VV Goes is dan de tegenstander. De wedstrijd zal om 19:30 uur in Goes beginnen.

Opsttelling ADO Den Haag: Indy Groothuizen, Tom Beugelsdijk (61. Nick Kuipers), Wilfried Kanon (61. Shaquille Pinas), Aaron Meijers (61. Bas Kuipers), Lex Immers (61. Mats van Kins), John Goossens (61. Maarten Rieder), Danny Bakker (49. Donny Gorter), Gabriël Company Vives (Robin Polley), Erik Falkenburg (61. Maarten Reijneveld), Melvyn Lorenzen (61. Yahya Boussakou), Elson Hooi (61. Thijmen Goppel)