Datum plaatsing: 04-07-2018 22:56:00

Verslag en foto's: oefenduel HVV Laakkwartier-ADO Den Haag eindigt in 1-10

ADO Den Haag heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Laakkwartier met 1-10 gewonnen.

De tweedeklasser heeft vorig jaar zomer een kunstgrasveld op het hoofdveld laten aanleggen, waardoor ADO Den Haag toen in de voorbereiding niet als vanouds tegen Laakkwartier kon oefenen.

Bij ADO Den Haag speelden de op proef zijnde spelers Hakeem Araba en Mike Havekotte, die nog een weekje langer kun kunnen mogen bewijzen, net als in de oefenwedstrijd tegen Lugdunum.Robert Zwinkels, Bjorn Johnsen en Trevor David volgden de wedstrijd vanaf de zijlijn.

Trainer Jan Linkerhof stelde voor deze thuiswedstrijd een erg jong elftal op. De oudste speler bij tweedeklasser Laakkwartier was 21 jaar oud.

De nieuwe Chinese aanwinst van ADO Den Haag Yuning Zhang maakte, net als in de oefenwedstrijd tegen Lugdunum de openingstreffer, al na iets minder dan 6 minuten bracht hij de stand op 0-1. ADO Den Haag had niet veel problemen met het jonge elftal van Laakkwartier. Melvin Lorenzen verdubbelde in de 18e minuut de stand. Na een half uur spelen scoorde Zhang zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd: 0-3. De Chinese speler viel in de eerste helft op door zijn inzet en het creeren van kansen. Laakkwartier creerde in de 39e minuut zelf ook nog een dot van een kans, maar de bal kwam op de paal van het doel van keeper Havekotte. Een minuut erna benutte Lex Immers aan de andere kant van het veld een penalty en bracht daarmee de stand op 0-4. Op slag van rust schoot Immers ook de 0-5 in het doel van Alessandro Veugelers.

Na rust bracht trainer Frons Groenendijk een tiental 'verse' spelers in het veld. Alleen doelman Mike Havekotte stond de hele wedstrijd opgesteld.

In de 47e minuut kreeg ADO Den Haag opnieuw een penalty mee, Donny Gorter wist deze strafschop echter niet te benutten, hij schoot de bal naast het doel. Twee minuten later scoorde Erik Falkenburg op aangeven van de razendsnelle Goppel de 0-6 om even later ook de 0-7 in te tikken. In dezelfde minuut bracht Laakkwartier speler Oktay Colakoglu de stand terug tot 1-7, hij wist de bal achter Havekotte in te tikken.

Proefspeler Hakeem Araba had vandaag zijn dag niet. Wist hij zondag tegen Lugdunum nog twee maal fraai te scoren, vandaag kreeg hij ondanks diverse kansen en een paar mooie voorzetten van Goppel, de bal maar niet in het net. Ook een door scheidsrechter Bas Pesoon toegekende penalty wist hij niet te benutten.

Vlak voor het Haags kwartiertje, dat met geel/groene rookpotten werd ingeluid, kopte Bas Kuipers uit een onmogelijke hoek de 1-8 in het doel. Door een doelpunt van jeugdspeler Yahya Boussakou en vlak daarna  het derde doelpunt  van Erik Falkenburg deze wedstrijd, werd de eindstand 1-10

Zaterdag 7 juli speelt ADO Den Haag om 17.00 uur op Houtrust de derde oefenwedstrijd, uit tegen SVV Scheveningen.

Opstelling ADO Den Haag
eerste helft: Mike Havekotte, Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Lex Immers, Hennos Asmelash, Danny Bakker, Shaquille Pinas, Mats van Kins, Elson Hooi, Yuning Zhang

tweede helft: Mike Havekotte,Tom Beugelsdijk, Donny Gorter, Hakeem Araba, John Goossens, Yahya Boussakou, Delano Ladan, Bas Kuijpers, Nick Kuipers, Thijmen Goppel, Erik Falkenburg