Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 03-10-1921 13:09:00

Doelpuntloos einde van V.U.C.-A.D.O.

Als om kwart over twee scheidsrechter Pouw voor een vrij talrijk publiek het sein voor den aanvang geeft, blijkt A.D.O.Nijhuis in plaats van van Brussel onder de lat te hebben, terwijl bij V.U.C. Calame ontbreekt.

A.D.O. had den toss gewonnen, maar eenig voordeel van zon en wind is er niet. De eerste aanvallen zijn voor V.U.C. en worden in hoofdzaak geleid door den linker vleugel. Dan komt A.D.O. opzetten en het V.U.C.-doel beleeft eenige benauwde oogenblikken. Speciaal Winterkamp en Cools zijn hier de gevaarlijke menschen, maar hun fraaie voorzetten worden niet benut. Toch weet Bekker in deze instantie een bijna zeker doelpunt te voorkomen.

De strijd gaat over en weer en hoewel beide partijen even sterk zijn, is de V.U.C. -aanval gevaarlijker. Zoo weet Hendriks eens fraai de verdediging te passeren, maar zijn schot gaat naast. Zonder dat een der partijen het net heeft kunnen vinden, gaat de rust in.

Na de hervatting neemt V.U.C. de overhand, hetwelk echter niet lang duurt. De V.UC.-verdediging krijgt het nu hard te verantwoorden, maar De Waal is hier het groote struikelblok. Tweemaal moet het spel gestaakt worden voor ongevallen van Bekker en Boelsen overkomen. Plantfeber hinkt het Veld uit. V.U.C. staat een invaller toe. welke onmiddellijk verschijnt. Het laatste kwartier komt V.U.C. meer opzetten. De strijd wordt spannend. Wassenaar kopt een voorzet van rechts prachtig in, maar Neijhuis weet even mooi hoekschop te stompen. Ook A.D.O. onderneemt nog eenige aanvallen, echter zonder resultaat en als scheidsrechter het einde fluit, is de stand nog 0-0, wat de juiste verhouding weergeeft.

Mooi spel hebben we weinig gezien. Wel was de strijd vurig en spannend. Aan beide zijden was de verdediging veel beter dan de voorhoede. Bij V.U.C. werd bovendien te weinig op rechts gespeeld. De Jong en van Es vormden bij A.D.O. een goed back stel. F. v. d. Waal was bij V.U.C. de ster. Bontje en Bekker zeer goed en Lissauer in de voorhoede zeer tactisch.