volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 22 18 3 1 57
2 AJA 21 16 2 3 50
3 FEY 21 13 3 5 42
4 AZA 22 12 4 6 40
5 VIT 22 9 6 7 33
6 HER 22 10 2 10 32
7 UTR 21 8 5 8 29
8 VVV 22 8 5 9 29
9 ADO 22 7 6 9 27
10 FOR 22 7 5 10 26
11 WII 22 7 4 11 25
12 ZWO 22 7 4 11 25
13 GRO 21 7 3 11 24
14 EMM 21 6 6 9 24
15 HEE 22 5 9 8 24
16 EXC 21 6 4 11 22
17 GRA 21 5 3 13 18
18 NAC 21 4 4 13 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 18-05-2018 08:00:00

Kuijpers: 'Invallen is misschien moeilijker dan starten in de basis'


Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag haar laatste wedstrijd van het seizoen. Het tweede duel in de play-offs, uit tegen Vitesse. De thuiswedstrijd was een slagveld en daar wordt niet alleen de eindstand mee bedoeld. Er vielen ook de nodige spelers uit.


Tekst: Glenn Duijzer

Hierdoor kreeg Bas Kuijpers weer de kans om te laten zien wat zijn kwaliteiten zijn op de rechtsbackpositie. De voormalige Excelsior-speler stond ook tijdens de openingswedstrijd van ADO Den Haag in de basis. Reden genoeg voor Haaglanden Voetbal om bij te praten met Bas Kuijpers.

Dat was een tijd geleden, dat je in de basis startte?
"Dat was tegen Heracles, de laatste keer."
Bas Kuipers, ADO Den Haag, VitesseJe verdeelt het mooi. Je opent het seizoen, speelt halverwege het seizoen en je sluit het seizoen weer af.
"Precies, daar had ik het na afloop in de kleedkamer ook al over."De thuiswedstrijd ging met 2-5 verloren. Met welk gevoel startte jij aan de return? Een hopeloze missie, we pakken ze in of blij met je basisplaats?
"In eerste instantie was ik gewoon blij dat ik weer in de basis mocht starten. Maar we wisten wel dat we alles of niets moesten spelen. Dat hebben we volgens mij ook gedaan. Alleen kwamen alle lange ballen die we speelden weer even hard terug. We konden de bal voorin moeilijk in bezit houden. Toen die 1-0 viel, was het wel duidelijk dat het heel erg moeilijk zou worden. Ik vind het wel knap van ons team dat we zijn blijven knokken en positief zijn gebleven om een resultaat te halen."
 

 

We kunnen de wedstrijd in Arnhem vergelijken met de thuiswedstrijd. In beide wedstrijden heeft ADO Den Haag genoeg kansen gekregen om te scoren.
"We speelden in Arnhem wel met meer risico. Hierdoor kreeg Vitesse ook best grote kansen. Ik weet niet hoe de wedstrijd er vanaf de tribune uit zag. Misschien hebben de supporters wel genoten. Ik weet wel dat wij er alles aan hebben gedaan. Helaas gingen de gecreëerde kansen er nu wat minder in."


Je had een moeilijke wedstrijd. Je kwam regelmatig tegenover twee tegenspelers te staan?
"Dat klopt, Büttner kwam er regelmatig overheen, Foor deed hetzelfde. Het was ook niet een normale wedstrijd, omdat wij risico’s moesten nemen. Dan weet je vooraf dat die situaties tot de mogelijkheden behoren. Soms keek ik om mij heen en wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. Dan komt Falkenburg er ook nog bij en sta je met veel aanvallers op het veld. Dat hoort erbij als je risico’s neemt."Bas Kuipers, ADO Den Haag, Vitesse

 


Je wist niet meer waar je het moest zoeken. Is dat een gevolg van wedstrijdritme of vanwege het feit dat er risico’s genomen moesten worden?
"Ik denk niet dat het een gebrek aan wedstrijdritme is. We kozen voor een zeer aanvallend systeem waarbij er vaak werd doorgedekt naar voren. Dan komt er ergens een man vrij te staan. Je moet wel een heel goede conditie hebben om twee man te kunnen afdekken. Dat is bijna niet mogelijk."

 


Het had weinig gescheeld of je scoorde ook nog een eigen doelpunt?
"Ik kwam, voor mijn gevoel, goed naar binnen om de voorzet af te dekken zodat er geen speler alleen voor Groothuizen zou komen te staan. De aanvaller liet de bal op het laatste moment lopen waardoor ik de bal raak. Gelukkig rolde deze aan de juiste kant van de paal langs."

 


Je eerste seizoen in Den Haag sluit je af met een drietal basisplaatsen en even zoveel invalbeurten.
"Te weinig, je wilt als voetballer altijd meer. Het zou wel gek zijn als ik daarmee tevreden ben. Dat neemt niet weg dat we als team iets moois hebben neergezet en ik voel mij ook echt onderdeel van dat team. Misschien zeggen meer spelers dit, maar ik meen het echt. Ik heb echt een leuk seizoen gehad. Ik ben aan de andere kant ook sportman. Ik wil ook alles spelen en alles uit mijn carrière halen. Ik heb nog een doorlopend contract en het is niet zo dat ik weg wil. Ik ben wel benieuwd hoe het er volgend seizoen uit gaat zien."

Bas Kuipers, ADO Den Haag, Vitesse


Lex Immers gaf na afloop van Roda JC uit bij ons aan dat de kracht van ADO dit seizoen ook de bank is geweest. Dat geef je eigenlijk in andere woorden ook aan?
"Ik heb dan wel minder wedstrijden gespeeld, maar ik voel mij echt wel een onderdeel van dit team. Het is ook een goede zaak dat de spelers die meer spelen hier ook echt oog voor hebben. We zijn dit seizoen echt een team geweest. Als er een speler uitviel, stond er een invaller klaar die het ook goed deed. Misschien is het wel moeilijker om als invaller in het veld te komen in een goed draaiend team, dan als je in de basis start. Ik denk dat dit juist tijdens het seizoen goed is gegaan."