volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 30 24 2 4 74
2 PSV 30 23 5 2 74
3 FEY 30 17 5 8 56
4 AZA 30 15 7 8 52
5 UTR 30 13 8 9 47
6 HER 30 14 3 13 45
7 VIT 30 11 11 8 44
8 WII 30 13 4 13 43
9 GRO 30 12 6 12 42
10 HEE 30 9 10 11 37
11 ADO 30 9 9 12 36
12 ZWO 30 10 5 15 35
13 VVV 30 9 7 14 34
14 FOR 30 8 7 15 31
15 EMM 30 8 7 15 31
16 GRA 30 7 5 18 26
17 EXC 30 7 5 18 26
18 NAC 30 5 6 19 21
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 15-05-2018 09:02:00

Jeffrey van As kijkt al naar het volgende seizoen 'Ik wil prijzen winnen'


Voor ADO Den Haag is het seizoen voorbij na de uitschakeling in de play-offs. Manager voetbalzaken Jeffrey van As (46) is alweer druk bezig met het volgende.Door WIetse Dijkstra

Was je zaterdag snel over de teleurstelling heen?
Jeffrey Van As: "Woensdag was een grotere teleurstelling dan zaterdag. Je verwacht tegen Vitesse wel een lastige wedstrijd, maar niet dat je bij de rust met 0-4 achter staat. Dat deed wel even zeer. Het was jammer, want deze ploeg heeft iedereen heel veel gegeven in Den Haag. En ook ons als staf."
Jeffrey van  As langer bij ADO Den Haag

Heeft ADO Den Haag desondanks het maximale bereikt?
"Ja. Ik ben blij dat we de play-offs gehaald hebben, want het is een bevestiging dat je goed bezig bent. Misschien was de selectie uiteindelijk niet breed genoeg. Lex Immers liep op zijn laatste benen, maar die hebben we nooit in een wedstrijd een kwartier rust kunnen geven. Een aantal spelers heeft echt veel moeten spelen. Heerenveen, Vitesse en FC Utrecht hebben een groter budget en daardoor ook een iets bredere selectie."


Wordt het een drukke zomer?
"Ik denk net als elke andere zomer. Het wordt pas echt druk als veel spelers gaan vertrekken. Maar de situatie is nu veel beter dan vorig jaar, omdat ik toen op heel veel posities nog mensen moest vastleggen voor het basiselftal. De meeste spelers een doorlopend contract. We hebben John Goossens tussentijds gehaald, we hebben met Danny Bakker en Robert Zwinkels verlengd, we zijn heel ver met Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers. Shaquille Pinas hebben we vastgelegd. We hebben dus al een redelijke bezetting. Dat is het grote verschil."
 

Wie staan er op het lijstje?
"Tyronne (Ebuehi, red.) gaat weg, dus bovenaan staat een rechtsback. Ook als alles verder blijft, willen we ons versterken. Er moet nog een eredivisiewaardige middenvelder bij, een linksbuiten en een spits. Zonder dat we iemand verkopen, kunnen we drie of vier nieuwe spelers halen."
 

Ebuehi vertrekt transfervrij naar Benfica. Had je zijn contract niet eerder moeten verlengen zodat hij een transfersom had opgeleverd?
"Misschien had ik dat vorig jaar zomer al moeten doen. Daar ben ik pas na augustus mee begonnen en toen was er al veel belangstelling voor hem. Als we echt hadden gewild, hadden we hem ook kunnen verkopen in de winterstop. We hebben toen voor het sportieve gekozen. We zijn in gesprek geweest met Benfica, maar die hebben niet de juiste bedragen genoemd."
 

 

Over de spelers die je hebt gehaald bij ADO Den Haag is weinig te klagen, maar wil je als td ook niet een miljoenentransfer op je cv?
"Die staat al op mijn cv. Ik heb Gudelj ooit verkocht voor 2,25 miljoen euro. Daar is NAC nog steeds heel erg blij mee. Er staan heel veel spelers van ADO Den Haag in de belangstelling, maar ik wil volgend jaar ook weer goed presteren. Ik wil liever herinnerd worden aan het feit dat we weer zevende zijn geworden dan dat ze zeggen ‘hij heeft drie spelers heel goed verkocht, maar ze zijn daarna veertiende geworden’. Ik ben een sportman. Ik wil prijzen winnen met deze club. De play-offs halen is voor ADO Den Haag een prijs winnen. Volgend jaar wil ik weer wat anders."

 

Is het voor een club als ADO Den Haag moeilijk om spelers te verkopen?
"Wij worden iets lager ingeschaald dan een club als Heerenveen, dat al jaren in het linkerrijtje speelt. Dezelfde speler bij Heerenveen zal dus duurder zijn dan bij ADO Den Haag. We hebben Mike Havenaar vorig jaar laten gaan, want hij was een dure speler, had nog een jaar contract en was bijna dertig. Dan kun je wel zeggen dat je daar drie, vier miljoen voor wil hebben, maar dat weet de andere kant ook. We hebben een aanzienlijk bedrag voor hem gehad en hij was van de loonlijst af. Daar hebben we Bjørn Johnsen voor gehaald die er 19 gemaakt heeft. Sportief gezien hebben we de juiste keuze gemaakt. En we hebben weer een speler die geld op kan leveren. Alleen bepalen wij wat we voor hem vragen."

 

Hoe groot acht je de kans dat Johnsen blijft?
"Best groot. Ik wil graag presteren. Als je een spits hebt die er vijftien of meer maakt, dan is je kans heel erg groot dat je linkerrijtje speelt.
Dat Kanon, El Khayati, Johnsen en Becker in de belangstelling staan, is bekend. Als ze alle vier weggaan, moet dat heel veel geld hebben opgeleverd. Hopelijk kun je dan betere spelers terughalen."

 

Is er ook een nadeel aan het feit dat ADO Den Haag zevende is geworden? Wordt de club geen slachtoffer van zijn succes?
"Het is juist een voordeel, want iedereen praat weer positief over ADO Den Haag. Ik hoop dat het stadion volgend seizoen vanaf het begin vol is. Je moet niet gaan denken dat zo’n zevende plek vanzelfsprekend is. We zullen nog scherper en alerter moeten zijn, want iedereen houdt ook rekening met ons."