Datum plaatsing: 09-05-2018 21:42:00

Verslag en foto's: ADO ongelukkig met 2-5 ten onder

Woensdagavond werd in het Cars Jeans Stadion de eerste play offs-wedstrijd tegen Vitesse gespeeld.

Het stadion was nagenoeg uitverkocht en de sfeer was prima. Er viel weinig te verliezen uiteindelijk.
Zwinkels mocht, na zijn blessure, weer voor het eerst in het goal staan en verder waren er geen wijzigingen in het elftal.
ADO Den Haag speelde gedurende de wedstrijd eigenlijk uitstekend. Aanvallend zat het prima in elkaar en ADO wist een aantal kansen te creëren tegen Vitesse.
Vitesse was niet van plan heel aanvallend te spelen, maar het was wel duidelijk dat het elftal lekker aan het spelen was. Spelers vonden elkaar makkelijk en er zat continue dreiging in het spel.
Toch speelde Vitesse ADO in de eerste helft al naar een onmogelijke uitgangspositie: 0-4. Daar hoefden ze niet eens voor aan te vallen, maar ze wachtten hun kansjes af en straften die ongenadig af. Met name Mount maakte ook twee fantastische goals, die van uitzonderlijke schoonheid waren, maar wel  vanuit het niets kwamen. Feiteliijk had Vitesse niet eens vier kansen nodig om tot 0-4 te komen. ADO had daarentegen een handvol kansen in de eerste helft uit prachtige aanvallen. Maar scoorde niet.

In de tweede helft bleef ADO goed voetballen en kwam het ook op 1-4 door een penalty van El Khayati. Daarna drukte ADO en had het minstens nog een keer moeten scoren, maar de bal wilde er maar niet in. Toen de 1-5 viel uit een mooie vrije trap van Mount, maar die wel zwak gekeept werd door Zwinkels, knapte er iets bij onze 'bepalende creatieve' spelers Becker en el Khayati. Zie daarvoor ons andere artikel. Het zorgde er wel voor dat de spirit uit de wedstrijd ging. Ook al viel  de 2-5 nog, ook door El Khayati nadat Duplan mooi op hem doorgaf. Duplan speelde waarschijnlijk zijn laatste thuiswedstrijd voor ADO en die assist is hem dus van harte gegund.
De 3-5 had ook nog makkelijk kunnen vallen, maar het zat er gewoon niet in,
Ondanks de commotie op het veld en de grote nederlaag had het haagse publiek nog een groot applaus voor de spelers over aan het einde van de wedstrijd. Dat was niet meer dan terecht. We hebben het hele seizoen een vechtend elftal gezien en het wangedrag van enkele spelers gedurende enkele minuten mag dat niet teniet doen.
Daarnaast zijn er nog negentig minuten te spelen in Arnhem. 0-4 winnen en we zijn door :) !