volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 22 18 3 1 57
2 AJA 21 16 2 3 50
3 FEY 21 13 3 5 42
4 AZA 22 12 4 6 40
5 VIT 22 9 6 7 33
6 HER 22 10 2 10 32
7 UTR 21 8 5 8 29
8 VVV 22 8 5 9 29
9 ADO 22 7 6 9 27
10 FOR 22 7 5 10 26
11 WII 22 7 4 11 25
12 ZWO 22 7 4 11 25
13 GRO 21 7 3 11 24
14 EMM 21 6 6 9 24
15 HEE 22 5 9 8 24
16 EXC 21 6 4 11 22
17 GRA 21 5 3 13 18
18 NAC 21 4 4 13 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 09-05-2018 14:05:00

Lex Immers: 'Woensdagavond weten we hoe de play-offs gaan verlopen'


Lex Immers kwam, zag en overwon. Dat was misschien de beste kop boven het verhaal over de terugkeer van Lex Immers naar ADO Den Haag. In de laatste wedstrijd van het seizoen moest het gebeuren voor de Haagse formatie.


Want winst in Kerkrade en een nederlaag van PEC Zwolle en/of sc Heerenveen betekende de kwalificatie voor de play-offs.

Tekst: Glenn Duijzer

Na negentig minuten voetbal bleek alles te kloppen voor ADO Den Haag. PEC Zwolle verloor met 6-0, sc Heerenveen met 2-3 en ADO won zelf met 2-3 van Roda JC. De 0-2 was een treffer van middenvelder Lex Immers. Daarmee beloonde hij zichzelf voor een geweldig seizoen.

Zeven jaar geleden won ADO Den Haag de play-offs in Groningen. Jij was er bij als één van de weinige spelers van deze selectie.
Lex Immers, ADO Den Haag"Dat klopt. Hiervoor ben ik ook teruggekomen naar ADO. Het is een beloning en een cadeau als je dit mag meemaken."


Je zegt dat je hiervoor bent teruggekomen naar ADO. Dan was je in de zomer één van de weinige mensen die rekening hield met het behalen van de play-offs voor een ticket in de voorronde van de Europa League. De club werd wel getipt als mogelijke deelnemer aan de degradatie play-offs.

"Dat is logisch, het elftal was toen ook nog niet compleet. Johnsen en El Khayati waren nog zoekende en er kwamen een aantal jonge jongens bij, zoals Goppel. Dan denk je niet dat je deze play-offs kunt bereiken. Het is een fantastische beloning en we hebben hier samen enorm voor geknokt."Is de beste vergelijking van dit seizoen en dat van zeven jaar geleden dat er over een team kan worden gesproken?
"We hebben nu absoluut een hecht team. Deze kwalificatie is echt een teamprestatie. We moeten ook de credits geven aan de spelers die op de bank zitten, week in, week uit. Dat is zo moeilijk. Ik heb het zelf ook meegemaakt in het jaar onder Van der Brom. De wisselspelers hebben het toen ook zo goed gedaan. Die hielden ook hun mond en bleven gewoon vol trainen en hard werken. Als ze dan moesten invallen, dan stonden ze er ook echt. Spelers zoals Duplan, Gorter en Bas Kuijpers. En jonge gasten als Ladan of Asmelash. Zij hebben alleen maar op de bank gezeten omdat het elftal draaide. We hebben de play-offs gehaald met een zevende plaats. Dan is het echt moeilijk om op de bank te zitten. Die spelers hebben het fantastisch ingevuld. Dat is eigenlijk echt de beste vergelijking met het jaar onder Van der Brom."

 

En hoe zit dat met beide trainers?
"Ik moet zeggen dat er veel overeenkomsten zijn met de technische staf. Ik kon enorm goed opschieten met Van der Brom. Dat was voor, tijdens en na de training. Dolletjes maken. Van der Brom was als een vaderfiguur voor mij. Dat gevoel heb ik nu ook met Groenendijk, Heesen en de anderen. Het is leuk om met ze te werken. Natuurlijk gaat Heesen zo nu en dan helemaal uit zijn dak. Maar dat is ook de professionaliteit van die jongens. Zij weten wat er met deze groep is te bereiken. Dat houdt ons als ploeg ook vaak scherp."

 

Waar gaat dit seizoen eindigen?
"Ik denk dat we woensdagavond al veel meer weten. Als het een gelijkspel wordt of als we winnen met een minimaal verschil, dan wordt het heel lastig in Arnhem. Als wij laten zien wat we kunnen en hoeveel vertrouwen we hebben, dan kunnen we ver komen in de play-offs. Maar we moeten wel de volle 100% geven. Als we 95% spelen, kunnen we van iedereen verliezen."

Maakt het nog uit tegen wie je speelt, Vitesse of FC Utrecht?
"Het maakt eigenlijk niet uit tegen wie je speelt. Misschien was FC Utrecht leuker door de entourage om uit en thuis te spelen. Maar als je de play-offs wilt winnen, moet je iedereen kunnen verslaan, ook Vitesse of Heerenveen."
 

Een gewetensvraag. Wat is mooier? De play-offs halen met ADO Den Haag of Champions League spelen met Feyenoord?
"Play-offs halen met ADO. Met Feyenoord heb ik geen prijzen gepakt. Voor ADO is dit een prijs. In een seizoen waarin je wordt getipt om bij de onderste zes ploegen te eindigen, is kwalificatie echt een prijs. Ik heb met ADO zeven jaar geleden ook de play-offs gespeeld en gewonnen. Het is officieel geen prijs, maar ik beschouw het wel als een prijs. Ik hoop dat we dit jaar weer als winnaar kunnen afsluiten."

 

Praat je over die winst met de jongere spelers in de kleedkamer? Zeven jaar geleden was je zelf een broekkie, nu ben je één van de meest ervaren spelers.
"Meijers, El Khayati en Johnsen hoef ik natuurlijk niet te vertellen hoe het werkt. Maar voor spelers als Goppel en Ladan is dit allemaal nieuw. Hen probeer ik bij te brengen hoe mooi het is en wat je eventueel mee kunt maken als je de play-offs wint. De Europese reizen, de entourage en de supporters die de club achterna reizen."

Had jij je vakantie al geboekt?
"Ja, ik ga pas op 9 juni naar Italië. Ik neem geen risico en plan de vakantie ook zo. Daarbij willen wij zo laat mogelijk op vakantie omdat dan het weer het beste is. In juni heb je daar de meeste kans op."