Datum plaatsing: 29-04-2018 18:20:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - PSV: ADO blijft in de race voor play-offs

Zondagmiddag speelde ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen landskampioen PSV de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De spannende wedstrijd eindigde in gelijkspel: 3-3.

ADO Den Haag speelde met de teruggekeerde Becker en Goppel als rechtsback. Verder was de formatie hetzelfde als de afgelopen weken. De supporters hadden weer eens een prachtig doek gemaakt en het stadion was uitverkocht, dus aan de sfeer lag het niet.

Toch liet PSV zich niet -zoals gehoopt- naar de slachtbank leiden.

In de tweede minuut maakte Kanon al bijna een eigen doelpunt, maar Indy Groothuizen wist de bal mirakuleus tegen te houden. In de tien minuten die volgden, werd duidelijk dat PSV kwalitatief toch echt een maatje groter als ADO Den Haag was.

De 0-1 in de 11e minuut was dan ook terecht. Lozano scoorde na enig twijfelend optreden van Groothuizen, maar blesseerde zichzelf ook daarbij. En in de 16e minuut was het onze eigen Johnsen die na prachtig afleggen van uitblinker Immers weer eens doelgericht aflegde: 1-1.
Weer een kwartiertje later kwam ADO Den Haag op voorsprong. Johnsen werd licht vastgehouden en Kuipers gaf ADO de eerste penalty van dit seizoen. Uiteraard wilde Johnsen zelf de bal nemen, omdat hij nog steeds kans maakt op de titel van topscorer in de Eredivisie, maar El Khayati was gedecideerd (en dus ook wel zelfzuchtig) en eiste de bal op. Hij scoorde vervolgens ook de 2-1 en Johnsen, was daarna ook een grote jongen: hij was na zijn eerste teleurstelling zo goed als de eerste die El Khayati feliciteerde met de 2-1. Hulde! PSV was daarna weer sterk en kreeg een aantal kansen, maar de rust werd gehaald met een 2-1 stand.

In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde : PSV was wel sterker, maar ook ADO kreeg kansen en vocht voor zijn kans op de playoffs. En terwijl duidelijk werd dat FC Twente aan het degraderen was, bleven de resultaten van onze conccurenten achter, waardoor de playoffs dichterbij en dichterbij kwamen.

Toch kwam PSV in de 58e minuut prachtig op 2-2. Uit een corner was het Perreiro die netjes en toch wat onverwacht de 2-2 kon maken.De wedstrijd ging alle kanten op, maar PSV bleef toch de sterkste. Toch was het ADO Den Haag die weer op voorsprong kwam. De tegenvallende Lorenzen gaf een zeer slechte voorzet, die echter nog slechter verwerkt werd. En weer was het Johnsen die in twee keer trefzeker was: 3-2.

Helaas was de wedstrijd nog niet gespeeld: vlak voor tijd was het Beugelsdijk (die een  een prima wedstrijd speelde), die een bal niet ver genoeg weg kreeg, waardoor Perreiro de bal kon oppakken en vanaf 16 meter prachtig inschieten: 3-3.

Meer zat er niet in, voor beide ploegen en beide ploegen konden ook leven met het gelijkspel.
ADO Den Haag doet nog volop mee voor de playoffs, maar zal bij Roda uit een goed resultaat moeten neerzetten en blijft dan afhankelijk van AZ - PEC Zwolle en Heerenveen - Feyenoord.