18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 13-05-1927 10:33:00

Een verdiende Haagsche overwinning. A.S.C. door A.D.O. geslagen.

De Leidsche kansen op behoud van het le klasseschap zijn door de nederlaag tegen A.D.O. geducht verminderd. Het ergste is in ons oog, dat A.S.C. haar lot niet meer in eigen handen heeft. Ook al wordt A.D.O. in Den Haag geslagen, dan nog brengen 2 overwinningen op D.H.C. de Hagenaars in de le klasse.

Toch moeten de roodzwarten er alles opzetten om de 2 resteerende wedstrijden in overwinningen om te zetten. Dat is mogelijk als de Leidsche ploeg per wedstrijd 2 X 45 minuten voor haar bestaan vecht en niet zooals nu bij vlagen. Haar af en toe laksche spel en veel te langzame balbehandeling — alsof het een onschuldig oefen-partijtje gold — hebben de Leidsche nederlaag veroorzaakt. De middenspelers Bliek en Wassenaar hadden alsmaar den tijd, er zat niet de minste fighting spirit in hun spel. Wat dat betreft, konden zij een voorbeeld nemen aan den veel ouderen Vreeken, die van het begin tot het einde zwoegde en vocht voor zijn club. De zoo goed als ontbrekende steun van de middenlinie heeft het pleit ten nadeele van A.S.C. beslecht, al was ook het voorhoede-spel zeer zwak. Slechts de beide backs Wamsteeker en Josson speelden le klasse spel, hoewel van zeer verschillend type, de eerste stoer en robust, de ander berekend en fijn, niettemin elkander volkomen aanvullend.

De jonge Wamsteeker in het doel scheen uiterst nerveus, men staat met hem altijd voor verrassingen. A.D.O. was een tempo sneller en enthousiaster, haar halfbacklinie was steeds in agressieven strijd achter de voorhoede, die snel en aardig combineerde met W. Tap als tactisch en technisch leider. De backs waren trapvast, Quax in het doel toonde meer zekerheid dan zijn collega van A.S.C.

De eerste helft, toen A.S.C. met den strakken wind meespeelde, verliep doelpuntloos. Wamsteeker speelde toen in grootschen vorm. Na de rust scoorde Tap met een hard laag schot na goed spel van het Haagsche binnentrio.

Een minuut later lag de gelijkmaker achter Quax, tengevolge van krachtig doorzetten van Goslings. Wel had Quax den bal nog, doch hij liet hem vallen, waarna ongeveer de geheele Leidsche voorhoede zijn  heiligdom binnendrong en door het been van Jansen scoorde. De wedstrijd werd steeds spannender, totdat betrekkelijk kort daarna de Haagsche linksbuiten tengevolge van een fout van Wamsteeker Jr. zijn club de overwinning bracht. Daarna werd het spel beduidend minder, vooral van ADO-zijde. A.S.C. had toen met een enthousiast spel de situatie nog kunnen redden. Thans bleef het bij eenige incidenteele oplevingen, die wel ernstig gevaar opleverden, maar geen succes. Jansen begon eerst 5 minuten voor tijd krachtig aan den aanval deel te nemen.

After all heeft A.D.O. door krachtiger en sneller spel, vluggere balbehandeling en beter balcontrole en zeker ook door meerdere ausdauer verdiend geWonnen. Scheidsrechter Mutters leidde den wedstrijd correct en beslist.