volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 25-09-1922 19:22:00

ADO opent eigen terrein met nederlaag tegen HFC


Eindelijk heeft A.D.O. dan een eigen home gevonden en op feestelijke wijze, zij ook met een nederlaag, ingewijd. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad, voor het zoover was.


De voorzitter, de heer Th. Van Zee, vertelde er ons tenmiste iets van. Het mooie van het terreininrichting is, dat het geheel tot stand gekomen is door werkkrachten van de club zelf. Het gezellige clubhuis, als is het niet zo groot, is van binnen zeer aardig en praktische ingericht en biedt kleed- en waschgelegenheid voor een groot aantal spelers.

In de groote kleedkamer werd achtereenvolgens het woord gevoerd door den heer Jurling namens Quick, die A.D.O. een clubvlag aanbood en de vereeniging hetzelfde toewenschte als Quick, namelijk het eerste seizoen op het nieuwe terrein, het eerste klasseschap.


Daarna werd de nieuwe vlag onder luid gejuich geheschen en verzocht de heer Van Zee den heer Drooglever Fortuyn, wethouder van openbare werken, het terrein officieel te openen en den aftrap te willen doen.

Nadat de heer Drooglever Fortuyn nog eenige hartelijke woorden gesproken had, voldeed hij aan het verzoek door met hem als souvernir aangeboden schaar een lint in de A.D.O. kleuren, hetwelk voor de ingang gespannen was, door te knippen. Voorts spraken nog de voorziter van V.U.C. en de voorzitter van H.F.C., de heer Lotsy, welke beide kransen aanboden.

Onder leiding van scheidsrechter Romijn stelden de volgende ploegen zich op:

A.D.O.
Van Brussel, Van Es, De Jong, Van Leersum, Kloos, Philipsen, Cools, Van Der Graaf, G. Tap, W. Tap, Winterkamp.

H.F.C.
Van Der Meulen, Ben Verwey, Nes Kervel, W. Reydow, Kuypers, E. Reydow, Cohen Terveart, Miezerus, De Koning, Van Beekum, Nico Bouvy

H.F.C. treedt direct aanvallend op de A.D.O. -verdediging bezweert voorloopig het gevaar. Toch passeert na ongeveer een kwartier spelen, van Beekum de A.D.O.-achterspelers en schiet met een hard laag schot den bal in het net (0-1). Nog geen vier minuten daarna heeft dezelfde speler nogmaals succes als hij van een misverstand in de achterhoede gebruik maakt en een hoekbal via den binnenkant van de lat in het doel trapt (0-2). Mooi spel wordt er niet vertoond; op het drassige veld is dit niet mogelijk. Desondanks combineert H.F.C. heel aardig en is steeds de sterkte. Vooral Ben Verwey en Van Beekum zijn goed op dreef en hun doelman Van Der Meulen is betrouwbaar.

Na de rust een beetje meer gelijk opgaand spel; een keihard schot van W. Tap, juist over de lat, verdient vermelding. Daarna raakt Cools geblesseerd en Hezik valt voor hem in. Een tijdlang blijft het een aardig vlug spel; veel grappige momenten, wegens de gladheid, houden de vroolijkheid erin, welke natuurlijk zeer toeneemt, wanneer eindelijk drie minuten voor tijd, G. Tap handig gebruik maakt van een fout van de achterspelers en den bal maar behoeft in te schieten, zonder dat de doelverdediger er zelfs naar grijpt (1-2). Hierbij blijft het.

H.F.C. heeft werkelijk heel goed gedebuteerd en de wedstrijd zeer verdiend gewonnen; ''the good old" maakte een goeden indruk en zal zeker in den overgang een eervolle plaats innemen. Dat is zij trouwens aan haar oude reputatie verplicht.