19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 20-04-2018 21:54:00

Vrouwenvoetbal: foto's: ADO Den Haag - VV Alkmaar

Vrijdagavond speelden de ADO Den Haag Vrouwen thuis in het Cars Jeans Stadion tegen VV Alkmaar Vrouwen.

Na het bekerverlies vorige week tegen Ajax richten de ADO Den Haag Vrouwen zich op het behouden van de eerste plek in de B-groep van de Eredivisie Vrouwen.

ADO Den Haag Vrouwen stond voor de wedstrijd begon in de B-groep met 16 punten bovenaan, 1 punt meer dan de nummer 2 op de ranglijst, Achilles '29. VV Alkmaar bekleedde de derde plaats met 11 punten.

De Haagse formatie domineerde vanaf de eerste minuut het spel, wat ertoe leidde dat ADO in de 20e minuut op voorsprong kwam. Pelova schoot de bal richting het doel van de Alkmaarse keeper, waar een verdedigster van VV Alkmaar de bal op de doellijn keerde. Marthe van Erk schoot vanuit de rebound alsnog de bal in de touwen: 1-0.
In de 37e minuut moest AZ door een blessure noodgedwongen al wisselen: voor aanvoerder Katja Snoeijs kwam Louise Bos het veld in.

Na de rust werkte ADO aan het doelsaldo. In de 54e minuut schoot Pelova de 2-0 binnen. In het Haags kwartiertje kwamen daar nog doelpunten bij van wederom Marthe van Erk en Eline Koster, zodat de wedstrijd eindigde in 4-0 voor de ADO Den Haag vrouwen.
Een mooie en terechte zege, waardoor ADO Den Haag op de eerste plaats van de B-groep Eredivisie blijft staan!

De ADO Den Haag vrouwen kunnen zich nu richten op de komende wedstrijd die al snel gespeeld gaat worden. Aanstaande dinsdagavond, 24 april, neemt het team van Arend Regeer het op tegen Excelsior Barendrecht. De wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd.