het vaderland

Datum plaatsing: 17-09-1923 12:19:00

Om den zilveren bal ADO wint met 2-1 van Quick

Vandaag werden op het Sparta-terrein te Rotterdam de vervolgwedstrijden voor den zilveren bal gespeeld.

Om 11:15 uur was het aan A.D.O. een goed vervolg te geven aan den wedstrijd vorige week tegen Excelsior. De tegenstander was vandaag stadsgenoot Quick. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Casteleyn.

Quick verschijnt aanvankelijk met negen man in het veld, doch spoedig zijn alle spelers van de Haagse eersteklasser aanwezig en zijn de 'haantjes' weer volledig.

Het spel golft de eerste tien minuten heen en weer. Dan komt A.D.O. eenigszins in de meerderheid en moet Brederode zijn doelmantalenten toonen. A.D.O. krijgt even buiten het strafschopgebied een tweetal vrije schoppen te nemen, die, hoe goed ook genomen, geen resultaat opleveren.
Dan volgt er een uitval van Quick, die de rechtsbinnen Pino Post besluit met een hard schot, dat doelman Van der Valk te machtig is: (0-1).
Even voor de rust heeft A.D.O. om den stand op gelijken voet te brengen, het ingezonden schot gaat evenwel naast.

Uit een voorzet van links zendt Tap na de pauze een fiks schot in, dat Brederode slechts onvoldoende kan stoppen, waardoor de A.D.O.-er geen moeite heeft het leder langs den doelman te jagen (1-1).Een snelle ren van Gobiert gevolgd door een goed schot levert A.D.O. het tweede doelpunt op (2-1). De laatste vijf minuten zijn geheel voor Quick, doch hoe zij ook zwoegt, de achterhoede is haar de baas af, zoodat doelpunten uitblijven.

Den volgende tegenstander van A.D.O. is vanmiddag V.O.C.