18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 13-04-2018 23:53:00

Verslag en foto's:Vrouwenvoetbal:ADO verliest in beker kwartfinale van Ajax

Vrijdag speelden de ADO Den Haag vrouwen thuis in het Cars Jeans Stadion in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Ajax.

Het is de ADO Den Haag Vrouwen helaas niet gelukt om de halve finale te bereiken.

Ajax had over het algemeen genomen het beste van het spel, maar ADO wist in de eerste helft nog goed stand te houden. De grootste kans van Ajax was toen Kelly Zeeman de bal op de lat van het doel van ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd schoot. In de rebound die daaruit voort kwam wist Ajax niet te scoren.
In de 33e minuut kreeg een Ajax speelster, nadat er een onbestrafte overtreding was gemaakt op ADO Den Haag speelster Allysa Daal, een kans voor open doel, maar ook die werd niet benut. Even later werd Sabine Kuilenburg neergehaald, maar ook die overtreding bleef onbestraft.
De rust werd ingegaan met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begonnen was: 0-0.

Een paar minuten na de rust werd de in de eerste helft geblesseerde Kuilenburg vervangen door Sharona Tieleman. Ajax kwam even later op voorsprong door door een doelpunt van Desiree van Lunteren: 0-1.
ADO Den Haag liet zich na dit doelpunt meer en meer terugzakken en kon de 0-2 in de 60e minuut niet voorkomen. Daarna werd het team van Arend Regeer strijdvaardiger en kwam er een kansje voor Victoria Pelova, maar helaas werd die kans niet goed benut.
Ook invalster Marta van Eck was dicht bij een tegendoelpunt.
Pas in de allerlaatste minuten wist ADO Den Haag het de Ajax-verdediging drie maal op rij lastig te maken, maar Ajax Keepster Lize Kop wist keer op keer een Haags doelpunt te voorkomen, zodat de stand voor de Amsterdammers 0-2 bleef en de ADO Den Haag Vrouwen niet verder in  het bekertoernooi kwamen.

De volgende wedstrijd van de ADO Den Haag Vrouwen is de competitiewedstrijd thuis tegen VV Alkmaar, volgende week vrijdag 20 april.