het vaderland

Datum plaatsing: 05-09-1921 10:28:00

Om den Zilveren Bal: A.D.O. - Feyenoord 0-3

Gisteren zijn op het terrein van Sparta te Rotterdam de jaarlijksche wedstrijden om den Zilveren Bal begonnen.

De publieke belangstelling is den geheelen dag bijzonder groot geweest.

De eerste klassers laten zich onmiddellijk van hun beste zijde kennen, doch de Haagsche verdediging weet herhaaldelijk het te ver doorgevoerde samenspel te breken. Ofschoon de Rotterdammers in de eerste helft overwegend in de meerderheid zijn, kunnen zij het net niet vinden.

In de tweede helft beginnen de Hagenaars met een energieken aanval, waarbij de Feyenoord-verdediging alle zeilen moet bijzetten om gevaar te voorkomen. Na eenige vergeefsche pogingen onderneemt Petterson een keurigen ren, waarna Weber met een harden schuiver zijn vereeniging de leiding geeft (0-1).

A.D.O. doet haar uiterste best om den achterstand in te halen, maar de Feyenoord-doelman Moerman houdt zijn heiligdom naar behooren schoon. Langzamerhand beginnen de rood-witten dan weer enig overwicht uit te oefenen, zoodat het niet lang duurt, of Pijl maakt een goed tweede doelpunt, na zich alleen door de verdediging gewerkt te hebben en doelman Nijhuis weet te passeren(0-2).
Geen minuut later geeft Petterson een fraaie kans aan Koonings, welke deze met een keurig schot benut (0-3). De Hagenaars laten de gelegenheid om een tegenpunt te maken aan zich voorbij gaan en daarmee eindigt den wedstrijd.