19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 08-04-2018 14:46:00

Terecht punt voor ADO na spectaculaire tweede helft in Utrecht: 3-3

Na alle commotie gisteravond werd er ook nog gevoetbald. Zonder fans van ADO dus. De 600 Haagse supporters moesten thuisblijven.

ADO Den Haag startte met de net aan opgelapte Becker en Beugelsdijk en Groenendijk nam daarmee best een risico, want beiden waren nog niet 100% fit. Maar met de afgehaakte Zwinkels en dus het Eredivisiedebuut voor Indy Groothuizen en de slechte wedstrijden van invallers Hooi en Kuipers, nam Groenendijk het risico.

ADO Den Haag, FC Utrecht , Galgenwaard, Eredivisie FC Utrecht had in de eerste helft alle initiatief. Vanaf minuut een zaten ze scherp op en ook voetballend waren ze ADO te machtig. Dat leidde voor een behoorlijk aantal grote kansen en hachelijke situaties voor de goal van ADO. Indy Groothuizen moest direct aan de bak en deed dat met verve. Hij was rustig, zelfverzekerd en haalde alles weg van het goal. En als hij geslagen was, was daar bijvoorbeeld ook nog Johnsen die uit een corner de bal van de lijn kopte.
ADO stelde daar weinig tegenover. Een keer wist Groothuizen met een uittrap direct Becker te bereiken die gelijk schoot, maar het verrassende schot ging net naast. Daarnaast had ADO nog een paar gevaarlijke aanvallen via de zijkant, maar Johnsen had het vizier niet scherp staan.
Halverwege de eerste helft moest Becker al afhaken, zijn spierblessure speelde weer op en Hooi verving hem.

Vlak voor rust moest ADO zijn meerdere erkennen. Nadat de zeer zwak spelende Kanon een verdedigende bal zomaar inleverde, kon van der Streek mooi de hoek uitkiezen en de 1-0 maken.

In de tweede helft tapte ADO uit een ander vaatje. Utrecht leek op zijn gemakkie te gaan breien naar de 2-0, maar een counter waarin Johnsen prachtig de 1-1 maakte, veranderde de wedstrijd. Johnsen maakte nog een mooi gebaar naar de thuisgebleven fans door even opzichtig naar het uitvak te zwaaien. Plotseling ging de wedstrijd weer alle kanten op en kregen zowel ADO als Utrecht kansen.
De 1-2 werd vervolgens prachtig ingekopt door Tommy Beugelsdijk. Het negende doelpunt alweer uit een corner, en de verder zwakke El Khayatti kan weer een assist op zijn naam zetten. Tommy maakte nog even ruzie met wat Utrecht fans die blijkbaar niet al te enthousiast waren na zijn doelpunt, maar de gedrevenheid spatte er weer vanaf.
Toch was het vlak daarna alweer 2-2: Kanon liet zijn man lopen en de 2-2 kon ongehinderd ingeschoten worden.
Daar leek het bij te blijven, al kroop ADO nog door het oog van de naald. Groothuizen ketste een bal op de paal, die in de rebound snoeihard op de lat werd geschoten.
Toch was er nog een toetje. Elson Hooi schoot in de 90e minuut prachtig de 2-3 in en ADO leek dus te gaan winnen. Maar ook dat was niet hoe het zou gaan. Eerst werd bijna direct uit de aftrap de 3-3 gescoord, maar onterecht afgekeurd na een vermeende overtreding op Kanon. Maar karma trok alles toch nog recht, helaas voor ADO. In de allerlaatste minuut floot Higler onterecht voor een overtreding van Beugelsdijk op de rand van de 16 meter. Labyad schoot die bal alsnog in de touwen waarmee de 3-3 een feit was.

De stand voelde als een teleurstelling, maar gezien de slechte eerste helft en de onterecht afgekeurde 3-3 eerder, was het al met al een prima punt die ADO in Utrecht pakte. Genoeg opstekers voor ADO om de komende thuiswedstrijd tegen FC Twente te proberen mee te blijven doen om plek 8. De eerste 40 punten van het seizoen zijn in ieder geval binnen en dat is al een compliment waard.
Daarnaast mooie goals van Johsen en Hooi en een pracht debuut van Groothuizen. Ondanks de 3 tegendoelpunten wat ons betreft Man of the Match!