17 TOP 35 10 2 23 32
De Waarheid

Datum plaatsing: 18-02-1980 20:46:00

FC Den Haag hardhandig tegen eerste divisie-dreumes

De dreumes in de eerste divisie SC Amersfoort, was volkomen kansloos geweest tegen FC Dn Haag, dat moeiteloos op sportpark Birkhoven het bekerduel met 1-8 in zijn voordeel besliste.

Leek het er aanvankelijk nog op, dat de thuisclub de score tot rust beperkt kon houden, de ruststan 0-2 wees in die richting in de tweede helft bleken de Hagenaars conditioneel zoveel meer in hun mars te hebben dat zij  in het laatste kwartier spelenderwijs konden scoren

Van het begin af aan had FC Den  Haag een sterk overwicht. Maar vooral dankzij het optreden van doelman Sprangers kon Amersfoort bijna een half uur de stand op 0-0 houden.  In de 25ste minuut echter opende Schoenmaker de score en even voor rust maakte Wetzel er 0-2 van.

Onmiddellijk na de hervatting was de wedstrijd beslist toen Goodlass de Hagenaars naar 0-3 tilde. Sportclub Amersfoort bleef moedig doorvechten maar werd steeds kanslozer. Pas na doelpunten van Jonker en Melis (tweemaal) kon Leen van de Merkt met een gave treffer iets terugdoen: 1-6.  Door fraaie doelpunten van Chris Treling kwam FC Den Haag tenslotte uit op 1-8