Datum plaatsing: 16-03-2018 23:16:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag weet weer wat winnen is

ADO Den Haag heeft, na 2 verloren wedstrijden op rij, vrijdagavond op Woudestein met 1-2 gewonnen van Excelsior.

De wedstrijd had twee gezichten. De eerste helft was Excelsior oppermachtig en kwam het in de 26e minuut op voorsprong. ADO Den Haag kwam er nauwlijks aan te pas.
In de tweede helft was ADO Den Haag de baas en wist Bjorn Johnsen twee maal te scoren.

ADO Den Haag moest een aantal belangrijke spelers missen. Kanon was naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen NAC geschorst en Tom Beugelsdijk liep in dezelfde wedstrijd een hamstringblessure op. Ebuehi haakte tijdens de warming-up af, hij hij kampte deze week met een liesblessure.

Trainer Fons Groenendijk puzzelen om een goed elftal op de been te brengen.

Nieuwkomer Danny Goossens is nog niet speelgerechtigd en kon dus niet worden opgesteld, daarom koos Groenendijk voor Asmelash en de aanval werd Goppel opgesteld in plaats van Hooi. Danny Bakker zakte af naar de verdediging en zijn plaats op het middenveld werd door Donny Gorter ingevuld. Nick Kuipers maakte de verdediging compleet.

Groenendijk die zijn 40e competitiewedstrijd van ADO Den Haag coachte moest in het begin van de wedstrijd toezien hoe de thuisploeg het ADO Den Haag moeilijk maakte. ADO kreeg een paar kansjes, maar die waren op de vingers van 1 hand te tellen. In de 25e minuut kreeg vanuit een corner Mass de bal op zijn hoofd en knikte fraai binnen. Bjorn Johnsen die op de doellijn stond, probeerde de bal nog weg te schieten, maar schoot de bal, die de doellijn al gepasseerd had, in het dak van de goal: 1-0. Dat was ook de stand waarmee de rust werd ingegaan.

Die alles behalve rustig schijnt te zijn verlopen. Naar verluidt heeft Groenendijk in de rust zich even lflink aten gelden en dat had resultaat!

De tweede helft was ADO Den Haag duidelijk de meerdere, wat ook resulteerde in meer balbezit.
Na wat goede aanvallen van ADO wist Johnsen al in de 52e minuut de 1-1 op het niet goed functionerende scorebord boven het uitvak te zetten. Niet veel later kreeg ADO nog een kans, maar de bal ging via de binnenkant paal weer buiten. In het Haags kwartiertje wist ADO Den Haag dan toch de overwinning binnen te slepen. Een inzet van El Khayati leek door keeper Zwarthoed bij de eerste paal gestopt te worden, echter Zwarhoed miste en Johnsen benutte die hij kreeg door bij de tweede paal de bal in te koppen, hetgeen met het volle uitvak gevierd werd: 2-2.

Ondertussen was Asmelash voor Hooi gewisseld. El Khayati verliet later het veld voor Bas Kuipers en toen de zege helemaal zeker was kreeg Melvyn Lorenzen, die langdurig geblesseerd is geweest, nog even speeltijd in plaats van Falkenburg.

Drie punten rijker kon ADO Den Haag weer de terugreis aanvangen.
Volgende week is er wegens interlandwedstrijden geen competitieronde, maar ADO Den Haag speelt woensdag 21 maart in De Kuip de benefietwedstrijd voor Support Casper ten bate van het onderzoek tegen alvleesklierkanker.
Zaterdag 31 maart speelt ADO Den Haag thuis in het Cars Jeans Stadion de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen AZ