Datum plaatsing: 05-03-2018 21:30:00

Foto's: ADO Den Haag 2 komt na 0-4 terug tot 4-4 tegen SC Heerenveen 2

ADO Den Haag 2 speelde maandagavond thuis tegen de koploper in de reservecompetitie SC Heerenveen.

Bij ADO Den Haag speelde Melvyn Lorenzen - net zoals de vorige wedstrijd in de reservecompetitie - een helft mee, de speler is na langdurig geblesseerd te zijn geweest weer op de weg terug.

ADO Den Haag kwam in de 6e minuut op achterstand door een doelpunt van Pelle van Amersfoort. Heerenveen leek een makkelijke avond te gaan hebben, want al gauw vielen de 0-2 van Ivan Rako en de 0-3 van wederom Van Amersfoort. Even voor rust kwamen de Friezen bijna op 0-4, maar Shaquille Pinas kwam zijn doelman Indy Groothuizen door de bal op de doellijn te keren. ADO Den Haag zocht met 0-3 achterstand de kleedkamer op voor de rust.

In het begin van de tweede helft werd de ellende nog groter. Ivan Rako omspeelde ADO Den Haag keeper Indy Groothuizen en zette in de 61e minuut de 0-4 op het scorebord.
Maar ADO Den Haag kwam terug! Het zorgde in de laatste 10 minuten van de wedstrijd voor een waar spektakel door wonderbaarlijk terug te komen. Sergi Roeleveld maakte in de 81e minuut de 1-4. In de 83e minuut scoorde Kursat Cil uit een mooie vrije trap via onderkant lat de 2-4. Vier minuten later kopte Roeleveld na een voorzet van Goppel de 3-4 binnen en diep in blessuretijd zette Pinas ADO Den Haag op gelijkstand met SC Heerenveen: 4-4! ADO Den Haag ging hierna wederom in de aanval en ging op jacht naar de 5-4, maar volgens scheidsrechter
Jensch zat de blessuretijd er nu toch echt op.
In ieder geval een mooi verdiend punt binnen voor het elftal van Virgilio Teixeira!

ADO Den Haag staat met 18 punten op de vierde plek in de reservecompetitie A.

Opstelling ADO Den Haag: Indy Groothuizen, Robin Polley, Guy Smith (73. Thijs Timmermans), Shaquille Pinas, Bas Kuipers, Hennos Asmelash, Sam van Huffel, Kursat Cil, Thijmen Goppel, Delano Ladan, Melvyn Lorenzen (46. Sergi Roeleveld)