Datum plaatsing: 25-02-2018 14:32:00

Foto's en verslag: Ajax niet voorbij stug ADO: 0-0

In een spannende wedstrijd heeft ADO Den Haag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Ajax. De Haagse inzet was hartverwarmend, maar de man van de wedstrijd was zonder twijfel keeper Robert Zwinkels.

ADO Den Haag zag Sheraldo Becker afgelopen week met een blessure afhaken en daardoor koos Groenendijk voor Trevor David op de rechtsvoor positie. De opgeleide back is snel en kan goed verdedigen en met een aanvallend Ajax was dat een logische keuze om voorin toch gevaar te kunnen blijven creeeren.

Ajax startte zonder Huntelaar die ook geblesseerd was. Ajax startte op papier aanvallend, maar bleek gedurende de wedstrijd al snel onmachtig. ADO speelde met hart en ziel en wist Ajax vooral in de eerste helft goed tegen te houden. En alhoewel ADO Den Haag aanvallend niets wist te creeeren, kwam ADO alleen door wat afstandschotjes enigszins in gevaar.
ADO was verdedigend ingesteld, maar kwam niet om zich in te graven. De ploeg zakt in als het nodig is, maar kan er razendsnel uitkomen in de counter. Ook Bjorn Johnsen speelde een goede wedstrijd waardoor veel lange ballen die op hem werden gespeeld toch in de ploeg bleven en het balbezit van ADO prima was.
Vlak voor rust begon Ajax zich te irriteren aan het stugge ADO en probeerde het een vuurtje op te stoken door David te provoceren. De jonge gelegenheidsspits liet dat inderdaad ook gebeuren en dat leverde een gele kaart voor hem, maar ook voor twee Ajacieden op.
Gelukkig lukte het hem om zich weer op zijn spel te concenteren,

De rust werd met 0-0 gehaald en in de tweede helft ging het weer lang gelijk op. Halverwege de tweede helft vloog het spel op en neer en kreeg ADO uit de counter wat hele kleine mogelijkheden, maar de ruimtes die daardoor ontstonden gebruikte Ajax om de druk op te voeren.
En toen kwam Zwinkels in het spel. In vijf minuten wist de trouwe doelman vier honderd procent kansen te keren. Een kans wist hij zelfs met zijn hoofd terwijl hij op de grond  lag nog te keren, toen de bal van de paal terugketste.
Tien minuten lang was het een klein wonder dat Ajax niet scoorde, maar ons wonder heette dus Zwinkels :).
Daarna ging de storm liggen en was het een bijzonder spannend einde van de wedstrijd. De strijd die de ploeg leverde was hartverwarmend en het is mooi om te zien dat dat in deze wedstrijd een (onverdiend) punt opleverde. Want al kregen Ziyech en Neres nog enorme kansen en had ADO wellicht ook een penalty tegen moeten krijgen toen Hooi zijn weggelopen man in de 16 vasthield, de bal ging er niet in. Toen Gorter in de laatste minuut van de extra tijd nog een bal van de lijn haalde, was het duidelijk: ADO pakt een prachtig punt in Amsterdam.
In totaal verliezen de Amsterdammers dus vier punten aan ons dit seizoen. En laat PSV nou net vier punten op Ajax voorstaan :)