Datum plaatsing: 23-02-2018 22:20:00

Foto's: ADO Den Haag vrouwen missen nipt de kampioenspoule

De wedstrijd van vanavond tegen VV-Alkmaar was voor de ADO Den Haag vrouwen van groot belang. Bij winst was er, afhankelijk van de uitslagen van de concurrerende ploegen, een kans om de plays-offs voor deelname aan de kampioenspoule te behalen.

In de eerste helft had ADO Den Haag overwicht en de meeste kansen, maar wist het niet tot scoren te komen.

Tien minuten na de rust kwam dan toch de terechte voorsprong. Annouk Boshuizen scoorde uit de rebound de 1-0 voor ADO Den Haag.
Net voor het Haags kwartiertje verdubbelde Victoria Pelova de score: 2-0. Maar in de minuut daarop kwam VV Alkmaar in de wedstrijd terug door een doelpunt van Katja Snoeijs: 2-1.
Dat werd ook de eindstand.

Helaas wist de concurrentie ook te winnen: PSV won uit bij Ajax en Heerenveen uit bij Excelsior Barendrecht, waardoor ADO Den Haag ondanks dat het net zoveel punten heeft behaald als PSV dat op de vijfde plek in de eredivisie vrouwen staat maar een beter doelsaldo heeft, net buiten de kampioenspoule valt.