Datum plaatsing: 18-02-2018 00:01:00

Verslag en foto's: ADO wint van Willem II door penalty in laatste minuut

ADO Den Haag won zaterdagdagavond -volledig terecht- thuis tegen Willem II, maar had daar wel een penalty voor nodig....diep in blessuretijd won ADO daardoor met 2-1.

ADO startte in zijn vaste opstelling, zonder verrassingen. Wat wel verrassend was, was dat ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen ook aanvallend een vuist wist te maken. Willem II kwam voor een punt, en ADO moest het spel maken. Dat gaat de ploeg meestal niet zo goed af, maar vandaag lukte dat prima. Vooral in de eerste dertig minuten creerde ADO Den Haag kans op kans met rustig, beheerst en aanvallend voetbal.
Het team van Fons Groenendijk had gedurende de eerste helft veel kansen om op voorsprong te komen. Maar Immers, Becker en El Khayati wisten de bal wilde alsmaar niet in het net te krijgen. Vooral de kans van Immers zal iedereen bijblijven. In zijn eentje slalomde hij door de defensie en langs de doelman, maar wist de bal toch net tegen een tegenstander te schieten waardoor het 0-0 bleef.
Willem II wist wel tot scoren te komen, vijf minuten voor de rust kwam de Brabantse ploeg bij hun eerste echte kans op voorsprong. De bal kwam op de borst van de door Willem II van ADO Den Haag gehuurde Thomas Meissner en viel voor de voeten van Sol, die de kans niet onbenut liet en de Tilburgers tegen de verhouding in op voorsprong zette. Eén kans, één goal.

ADO Den Haag bleef in de tweede helft rustig combineren en rondspelen en kreeg daardoor voldoende kansen op de gelijkmaker. Naarmate de tijd wegtikte, werd iedereen op en om het veld toch onrustiger. Gelukkig viel de gelijkmaker dan toch door een kopbal van Johnsen, na een voorzet van El Khayati, in de 70e minuut. In de resterende 20 minuten ging ADO Den Haag op zoek naar de winnende treffer en bracht Groenendijk Duplan voor Falkenburg. Samen met El Khayati wist hij de verdediging van Willem II tot wankelen te brengen, maar doordat Becker een ongelukkige wedstrijd speelde en de afstandschoten van met  name Immers er maar niet in wilden, bleef de stand gelijk.
Toen iedereen al berustte in puntendeling, kreeg ADO een volledig terechte penalty nadat Immers aan zijn shirt getrokken werd en hij ten val kwam.
El Khayati twijfelde niet. Hij was al vaker beslissend tegen Willem II en was dat dus vandaag weer: hij scoorde in de 92e minuut de luid bejubelde winnende treffer.