Datum plaatsing: 03-02-2018 23:08:00

Verslag en foto's ADO Den Haag pakt puntje in Almelo 1-1

ADO Den Haag speelde zaterdagavond uit tegen Heracles. De wedstrijd eindigde in 1-1.

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk kon deze wedstrijd geen beroep doen op Aaron Meijers. Hij had in het uitduel tegen Feyenoord zijn vijfde gele kaart opgelopen en was vanavond geschorst. Bas Kuipers mocht daarom deze wedstrijd zijn plaats innemen.
De aanvoerdersband werd in verband met de schorsing van aanvoerder Meijers deze avond gedragen door Lex Immers.

Elson Hooi startte dit keer in de basis ten koste van Erik Falkenburg.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor Hennie Hollink, oudtrainer van Heracles die deze week op 86-jarige leeftijd is overleden.

ADO begon fel aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. De grootste kans voor ADO was er al in de 3e minuut. Uit een corner schoot Immers op de paal. De bal werd daarna nog maar net weggewerkt door Heracles verdediger Wuytens. In de 21e minuut was het dan wel raak. Johnson zette ADO via onderkant lat op voorsprong: 0-1. Heracles probeerde nog wel wat terug te doen, maar vond steeds de uitstekend spelende Beugelsdijk en Zwinkels op hun pad.

De 10.127 toeschouwers zagen Heracles na de rust sterker worden en Reuven Niemeijer de gelijkmaker op zijn naam schrijven. Het spel werd in het laatste kwartier wat grimmiger en dat resulteerde in twee gele kaarten voor ADO Den Haag spelers Immers en Beugelsdijk.
ADO kwam in de laatste fase van de wedstrijd goed weg toen Heracles het doel van Zwinkels keer op keer bestormde en mocht van geluk spreken dat het met een punt op zak weer naar Den Haag kon.

Deze week worden er nog twee wedstrijden gespeeld. Donderdag 7 februari speelt ADO Den Haag thuis in het Cars Jeans Stadion tegen Vitesse, de wedstrijd begint om 18.30 uur. Zondag 11 februari speelt ADO Den Haag uit tegen FC Groningen, dan wordt er om 16.45 uur afgetrapt.