Datum plaatsing: 28-01-2018 16:51:00

Foto's en Verslag: ADO verliest geflatteerd bij Feyenoord met 3-1

Ondanks de prachtige support van 1200 meegereisde fans, heeft ADO vandaag geflatteerd van de landskampioen verloren. In de Kuip werd het na een 0-0 ruststand uiteindelijk 3-1.

ADO Den Haag wist zich vooraf gesteund door 1200 fans, die voor de tweede keer dit jaar de oversteek naar Rotterdam Zuid maakten.
Die maakten de hele wedstrijd een prachtige sfeer, maar vooral een statement door in de 43e minuut massaal een veel te vroeg overleden haagse fan te eren.

ADO startte de wedstrijd zonder verrassingen. Johnsen kon gewoon spelen en ook verder deed ADO geen concessies aan de speelwijze. Dat resulteerde in een open wedstrijd zonder al te veel kansen. ADO probeerde het wel, maar kon nauwelijks door de hechte defensie van Feyenoord heen spelen. Ook Feyenoord probeerde aan te vallen, maar de haagse verdediging stond stevig. Er werd gevochten om elke meter. Zonder veel kansen dus. Feyenoord kreeg als eerste twee behoorlijke kansen in de persoon van Berghuis, maar onder andere de paal stond de eerste treffer in de weg. Vlak voor rust kreeg Becker de eerste kans voor ADO, maar hij raakte bal niet goed, waardoor de rust met 0-0 werd gehaald.

Na rust werd de wedstrijd meer open. ADO voelde dat er wat te halen viel, maar Feyenoord moest natuurlijk thuis winnen. Bakker kreeg de eerste kans toen hij uit de lucht de bal vol probeerde te raken vanaf 12 meter. Hij raakte de bal echter net niet goed waardoor de bal naast ging, De 1-0 voor Feyenoord viel op een moment dat iedereen juist het gevoel had dat ADO wellicht punten zou kunnen overhouden aan de wedstrijd. Villena liep uit het middenveld mee, en raakte met zijn schouder een voorzet aan, waar Lex Immers net weer niet lekker meesprong. De bal vloog eerder per ongeluk dan expres het goal in en zorgde er voor dat de wedstrijd echt openbrak.

ADO was wel aangeslagen, maar zette toch een tandje bij, maar met weinig succes. Na een counter kon Feyenoord alweer bijna scoren, maar werd de afgeslagen bal door Steven Berghuis in de 68e minuut prachtig van buiten de 16 meter binnengekruld: 2-0.
Gek genoeg genoeg begon ADO daarna pas echt gevaarlijk te worden. Eerst kreeg Becker van rechts een grote kans op de aansluitingstreffer, maar die schoot hij net wat te lomp in de lange hoek naast.
Daarna wist Immers in de 71e minuut uit een afgeslagen voorzet prachtig in de korte hoek te scoren. Hij vierde het -respectvol naar zijn oude club- ingetogen, maar het geloof in de 1211 haagse haagse harten was terug bij de 2-1 stand,
Vlak daarna kreeg Becker zijn derde -en laatste kans- op een doelpunt. Uit een voorzet kon hij ineens uithalen maar keeper Jones stond per ongeluk op de goede plek en wist zijn schot op goal tegen te houden.
In de 80e minuut maakte oud ADO speler Toornstra een eind aan de spanning door uit een counter de 3-1 te scoren.

Daarna maakte Robin van Persie nog even zijn rentree in de Kuip, maar die wist verder ook niet veel meer te betekenen voor de wedstrijd.
ADO verliest dus met 3-1. Met een moeilijk programma voor de boeg wordt het zaak tegen Heracles -uit niet te verliezen.