Haagsche Courant

Datum plaatsing: 18-12-1923 19:26:00

ADO geflatteerd langs VVA (2-1)

Een vlot, nu en dan wat forsch gespeelde wedstrijd, met een. op goed peil staand spel. A. D. O. heeft het nadeel van den wind, doch desniettegenstaande gaat het spel in de eerste helft vrijwel gelijk op. V. V. A. ontkomt eens aan een doelpunt, wanneer Philipsen een vrijen schop even overschiet.

Dom spel in de A. D. O.-verdediging blijft zonder resultaat, daar Valk uitloopend redt. Nadat de A. D. O.-keeper een goed schot van den links-binnen heeft gestopt, maakt hij een fout, waardoor een op doel waaienden voorzet via zijn vingertoppen in het net belandt (0-1).

Bijna volgt een tweede V. V. A.-goal, als, bij een drietal hoekschoppen op haar doel de Haagsche verdediging te ver is opgedrongen en Drijfhout alleen voor Valk komt, welke laatste al vallende schitterend stopt, waarna de V. V. A.'ers een haast niet te missen kans naast schieten. Dan komt van den voet van Beukering de zeker verdiende gelijkmaker (1-1).

In de tweede helft is A. D. O. overwegend sterker geweest en 3-1 of 4-1 had zeker geen verbazing gewekt; zooals het nu was, werd er na veel mislukte pogingen slechts één goal gemaakt. De rood-groene voorhoede was goed op dreef, maar voor doel niet gelukkig.

Hezik en G. Tap schoten rakelings naast; als de V. V. A.-keeper een schot van Kloos opvangt, loopt van Wely op hem in, blijkbaar wat stevig, waarop Cohen eigen rechtertje gaat spelen en de scheidsrechter hem van 't veld wil sturen. Cohen betuigt zijn spijt, de betrokken spelers reiken elkaar de broederhand, ten slotte doet de A. D. O.-aanvoerder nog een goed woordje, waarop de scheidsrechter genade vóór recht laat gelden en zijn beslissing herroept. Ongeveer een kwartier voor het einde maakt W. Tap na een through pass 2-1, waarmee, door goed keepen van Cohen en onfurtuinlijk schieten der A. D. O.'ers, het einde komt.

De uitslag is voor V. V. A. in hooge mate geflatteerd. Na de rust kreeg Valk slechts twee sohoten te behandelen, waarvan er één nog gevaar opleverde, doch tenslotte door de Jong tot hoekschop werd verwerkt.
De Scheidsrechter deze middag deed het prima.