20 JUT 37 5 10 22 25
Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 31-01-1921 11:13:00

A.D.O. wint weer eens: A.D.O.-W.F.C. 2-1

A.D.O.heeft weer eens een thuiswedstrijd gewonnen, die evengoed in een gelijkspel had kunnen eindigen.

Zoo goed als Als A.D.O. voor de rust het spel in handen had, was W.F.C. na de rust de aanvallende partij en het was wederom de A.D.O.-verdediging die de victorie bezegelde.

Daar van Zee verhinderd was kwam A.D.O. uit met Van Brussel, Van Es, de Jong, Van Leersum sr., J. Van Roosendaal, N. Post, Jansen, P. van Roosendaal, Kloos, Philipsen en Winterkamp. De tweede elftaller Jansen bleek direct een goede aanwinst voor A.D.O., zijn spel is vlug en zijn voorzetten waren over het algemeen zuiver.

Het spel is nog geen tien minuten oud of uit een hoekschop op liet W. F. C.-doel kopt P. v. Roosendaal den bal in het net. Als er ongeveer een half uur gespeeld is schiet de rechtshalf den bal tegen de lat, deze springt terug in het veld en de aanstormende Kloos heeft geen moeite den bal lang den W. F. C.-doelman te zenden. 2—0. Met dezen stand wordt gedraaid.

Was het spel van W. F.C. voor de rust zeer tam, daarna vertoonden de Wormerveerders een geanimeerd partijtje, vooral de rechterwing bracht dikwijls zeer goed op, en de backs Van Es en de Jong hadden volop werk om het doel vrij te houden. Nadat meerdere schoten naast het doel zijn beland, zendt de linksbinnen de bal in het doel. 2-1. Nu pakt A.D.O. weer beter aan, doch de W.F.C.-doelverdediger verwerkt alle ballen goed.

Het einde komt met een 2-1, waarmede A. D. O. tevreden kan zijn. Scheidsrechter Hakker leidde den wedstrijd uitstekend.