19 DBO 30 5 8 17 23
het vaderland

Datum plaatsing: 07-06-1934 20:07:00

Finale H.C.C wedstrijden A.D.O.-V. U.C. 5-1

Gisteravond heeft op het ADO-terrein de finale van de wedstrijden tusschen VUC - ADO. Quick en HBS plaats gevonden.

De baten van deze wedstrijdenreeks kwamen ten goede aan de kas van de Jeugdcommissie van het H.C.C. Onder de aanwezigen merkte, we os. op de beren van Ringelensteyn, de eigenlijke initiatiefnemer. gemeentelijk inspecteur van hel 1-0. dr v. d. Berg, voorzitter van de jeugd-commissie no het H.C.C.-

Onder de aanwezigen mertken we onder andere op de heeren Ringelensteyn, gemeentelijk inspecteur van de L.O. dr v.d. Berg Voorzitter van de jeugdcommissie ven het H.C.C.  mr Klein, lid na het uitvoerend comité van het HCC, van. Wijk. dir. van de Vakcurssusen, oud-wethouder Vrijenhoek het raadslid Siebelts. Van den H.V.B. die de wedstrijden organiseerde, gaven de heeren J. Noorman en I. Mennen acte de presens.

De wedstrijd werd door ongeveer 2000 toeschouwers bijgewoond.

Reeds 5 minuten na het begin heeft ADO succes, als Verbruggen na een voorset van de Korte inschiet, 1-0.

Zoowel VUC als ADO geven aardige staaltje voetbal ten beste, doch ook meermalen worden mooie kansen verknoeid.
Berg probeert den voorsprong te vergrooten. hij lost een hard schot dat tegen Dommers aanvliegt. weer terug het veld in, en nu schiet Berg hoog over. VUC is in deze periode sterker, maar toch duurt het nog een half uur voor de linksbinnen der zwart-witten. na mooi doorzetten den bal langs Koek joeg, 1-1.

A.D.O. trekt weer ten aanval maar de gasten heren hebben geen succes. 5 Minuten voor rust kreeg Warburton den bal goed toegespeeld, hij aarzelde niet en wist Koek het nakijken te geven (1-2). Toch weet A.D.O. weer gelijk te maken, als ze een strafschop krijgt toegewezen, dien Wim Tap goed benutte (2-2).

Ongeveer een kwartier na rust weet Berg zijn club weer de leiding te geven als hij een hard schot lost, dat Dommens volkomen verrast (3-2).

Toch, geeft V.U.C. zich nog niet gewonnen. V.U.C. krijgt dan in het strafschopgebied een vrijenschop te nemen, Klein neemt deze, plaatst naar Warburtton die met een goed schot de partijen weer op gelijken voet brengt (3-3).

A D.O. wordt dan sterker. Kort voor het einde weten de rood-groenen nog tweemaal het net te vinden door De Korte. 't Einde komt dus met 5-3.

Na afloop heeft mr Klein alle medewerkers bedankt, in 't bijzonder den heer v. Ringelenseijn, die het initiatief tot deze wedstrijden nam en reikte allen spelers een herinnerings-medaille uit.

Dr van den Berg bood aan de winnende ploeg een ets aan door den werkenloozen voor deze gelegenheid gemaakt.