18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 09-01-2018 17:55:00

Gelijkspel Besiktas-ADO Den Haag tijdens trainingskamp in Turkije

Op de vierde dag van het trainingskamp in Turkije speelde ADO Den Haag in het 200 jaar oude Gloria Sports arena in Belek dinsdag een oefenwedstrijd tegen het Turkse Besiktas dat momenteel met 30 punten uit 17 wedstrijden de 4e plek in de Turkse Super Lig inneemt.

Trainer Fons Groenendijk koos Shaquille Pinas als vervanger van de geblesseerde Wilfried Kanon en zette doelman Indy Groothuizen in de basis. Bakker werd weer op het middenveld geposteerd.

Bij Besiktas spelen oud Ajax speler Ryan Babel en oud PSV speler Jeremain Lens. Lens startte in het basiselftal van Besiktas.

ADO begon goed aan de wedstrijd, in de 4e minuut kwam het al op voorsprong toen Johnsen de Turkse keeper wist te omspelen en de 0-1 voor ADO Den Haag inschoot. Even later kreeg Besiktas na een overtreding op Lens een penalty mee. Die werd niet goed benut zodat ADO Den Haag nog steeds kon genieten van de voorsprong.
De Haagse formatie verdubbelde in de 30e minuut de score. Op aangeven van El Khayati schoot Johnsen de 0-2 in.
ADO Den Haag ondervond niet veel weerstand van de Turkse ploeg en zo kon het met 0-2 de rust in.

Vijf minuten na rust was er een grote kans voor El Khayati, maar de Turkse doelman voorkwam dat de stand voor ADO Den Haag nog groter werd. Daarna nam Besiktas de regie van de wedstrijd in handen. In de 60e minuut wist Besiktas in de wedstrijd terug te komen door een hoekschop die in de rebound via Caner Erkin in de touwen kwam: 1-2.
In de 72e minuut wist Besiktas door een kopbal van Hutchinson, na een voorzet van Erkin, op een 2-2 gelijkstand te komen. Dat werd ook de eindwedstrijd van de eerste oefenwedstrijd in Turkije.

Vrijdag 12 januari speelt ADO Den Haag tegen Basaksehir, de koploper in de Turkse Super Lig.

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen, Ebuehi, Beugelsdijk, Pinas (73. Gorter), Meijers, Bakker, El Khayati, Immers, Becker (80. Goppel), Johnsen, Falkenburg (73. Duplan)

Onderstaande foto's met dank aan Besiktas!