het vaderland

Datum plaatsing: 26-08-1935 15:05:00

Om den zilveren Voetbal: Willem II - A.D.O. (2-5).

Willem II had reeds na een kwartier door, zwak verdedigend spel, een achterstand van 2-0, maar dit belette haar niet moedig voort te gaan. Haar veldspel was niet zoo heel veel zwakker dan dat van de Hagenaars, doch deze laatsten bleken over een betere verdediging te beschikken.

Kort voor de rust deed Van der Beukel nummer drie op het scoringbord noteeren en enkele minuten later was het door W. Tap reeds 4-0, waardoor do aardigheid er grootendeels af was.

Rust 4-0 voor A.D.O.

Willem Il streed in de tweede helft moedig verder met het gevolg, dat ADO. dat zlch blijkbaar reeds ln de volgende ronde waande, wat in de minderheid kwam, waardoor er door v. d. Wouw al spoedig een tegenpunt ontstond. Dit prikkelde de Tilburgenaren tot nog meer energie en zoo naderden zij meermalen dicht het Haagsche doel. Zeven minuten voor het einde kwam uit een goeden kopbal van v. d. Wouw het tweede Tiburgse doelpunt. Kort voor het einde werd de stand door Berg 5-2 en dit werd ook de eindstand.

De elftallen waren:
A.D.O.: Kruis, doel; Van Os en Chouffoer achter: Schurink van Maren en Loof midden: B. Tap. Berg, v. d. Beukel, W. Tap. en de Korte voor.

Willem II: Mes doel; Spijkers en Smulders, achter; Horsten, de Leeuw en Simons midden: Maas, v. d. Wouw, Betten, van Gooi en Beks voor.