het vaderland

Datum plaatsing: 05-08-1954 11:32:00

Jubileumwedstrijden: Theo Timmermans bracht A.D.O. in eindstrijd

Een agressief spelend VUC-elftal heeft Woensdagavond de ruim 4000 toeschouwers vergast op een aantrekkelijke wedstrijd tegen ADO dat minder speelde dan de vorige week tegen Quick in de Jubileumserie van Groep A.

De voorhoede van ADO wilde het te mooi doen waarbij nog kwam dat Rijnvis niet in vorm was Theo Timmermans prolongeerde zijn goede spel van de vorige week.

Het doelpunt waarmede hij ADO in de eindstrijd bracht was een juweeltje. Bij VUC kunnen doelman Nuis Huguenin H. de Vaal en Rosbergen op een goede wedstrijd terugzien. Bij ADO waren Theo Timmermans Vreken Jansen en doelman Kok de hoofdfiguren.

VUC zette onmiddellijk een fel offensief in hetgeen in de 4e minuut het resultaat opleverde van een hoekschop die door De Vaal goed genomen werd en opgevangen door Van der Kooy die Huisman in staat stelde met een kopstoot doelman Kok te verschalken 1-0. Direct na de aftrap stelde Timmermans op resolute wijze Schuurman in de gelegenheid om de balans in evenwicht te brengen doch doelman Nuis liet zich niet passeren. Het was evenwel uitstel van executie want in de 14e minuut kon hij niet verhinderen dat Schuurman, na goed voorbereidend werk van Timmermans, gelijk maakte 1-1.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld met VUC in puike vorm. Nadat Huisman enige kansen onbenut liet gaf de actieve De Vaal in de 12 minuut een afgemeten pass aan Rosbergen die op fraaie wijze met een kopbal VUC opnieuw de leiding gaf 2-1 Een minuut later forceerde ADO een hoekschop Jans kopte in maar Nuis redde schitterend. In de 16e minuut toonde De Vaal andermaal zijn activiteit gaf een fraaie voorzet aan Rosbergen die met een hard schot van verre afstand doelman Kok geen schijn van kans gaf Voor dit doelpunt kreeg Rosbergen een open doekje. ADO gaf zich niet gewonnen en met succes want een minuut later wist
ADO bij een algemene aanval door Schuurman de achterstand te verkleinen 3-2 Timmermans miste voor open doel waarna een hard schot van Albertz door doelman Kok op de doellijn werd gestopt. Hoewel velen in de mening verkeerden dat de bal het doelvlak was gepasseerd dacht rechtspreker Kroon er anders over.

Enige hoekschoppen op ’t VUC doel leverden geen resultaat voor ADO op. In het laatste kwartier dacht Timmermans „nu of nooit en geheel in zijn eentje bracht hij de balans in evenwicht 3- 3. De resterende minuten verliepen onder hoogspanning zonder dat er gedoelpunt werd.

Met dit gelijke spel plaatste ADO als bezoekende club zich in de eindstrijd van de Jubileumserie tegen de winnaar HW — HBS welke ontmoeting Woensdag 10 Aug om 6:30 uur op het terrein van Laakkwartier wordt gespeeld.

De finale wordt gespeeld op Woensdag 17 Augustus om 20 uur op het VUC-veld bij kunstlicht.  De elftallen waren