het vaderland

Datum plaatsing: 15-08-1933 12:49:00

Slap ADO verliest van Wiener Sportclub 2-6.

Onder vrij groote belangstelling speelde ADO gisteravond in bet Zuiderpark een wedstrijd tegen de Wiener Sportclub.

Reeds na 2 min. namen de gasten door een blunder van Koek de leiding (0-1). Als direct daarop ADO een goede kans krijgt om gelijk te maken, gaat deze door treuzelen verloren. Na 5 minuten brengen de gasten na kalm samenspel, niet een goed schot van Pevny, den stand op 0-2.

Na 14 minuten maakt de Korte op een boekschop van rechts een fraai tegenpunt (1-2). Een keihard schot van Berg wordt door den Weenschen doelman goed gestopt, evenals een ver schot van Breitner.

De jeugdige ADO-voorhoede doet herhaaldelijk aardig werk, waardoor de wedstrijd een vlot en levendig karakter krijgt. Na 29 minuten lost de rechtsbinnen der gasten een onverwacht schot, dat Koek volkomen verrast en de gasten leiden niet 1-3. Hiermede komt de rust.

Een minuut na de hervatting is het weer de rechtsbinnen, Pevny, die na Choufour te zijn gepasseerd, niet een goed schot, de score verhoogt (1-4). Na 6 minuten is het alweer Pevny, die kans ziet te doelpunten, ditmaal door een fout van Koek (1-5). Meer en meer wordt het dan een spelletje van kat en muis, en de gasten geven zich niet al te veel moeite meer. Na 20 min. verkleint Berg uit een strafschop wegens hands den achterstand tot 2-5. Na 27 minuten maken de gasten er, na fraai samenspel, door den linksbinnen, Spona, 2-6 van. De rest is nauwelijks de moeite van het aankijken waard. Het einde komt met 2-6. ADO zal in den vervolgt goed doen, bij dergelijke wedstrijden een betere ploeg in het veld te brengen, wil men op den duur het publiek er mee kunnen trekken.