Datum plaatsing: 16-12-2017 22:02:00

ADO ongelukkig onderuit in uitwedstrijd tegen PSV (3-0)

ADO Den Haag vertrok zaterdagavond naar Eindhoven nadat het zes punten in de twee afgelopen wedstrijden (zaterdag uit tegen FC Twente en woensdag thuis tegen Roda JC), had behaald.

Koploper PSV heeft de afgelopen twee wedstrijden punten laten liggen en staat dus wat onder druk. Komende woensdagavond wacht voor PSV ook de achtste finale van de KNVB beker, dan speelt de club uit Eindhoven tegen VVV Venlo.

ADO Den Haag heeft voor het laatst uit tegen PSV gewonnen in het succesvolle seizoen 2010/2011. In de blessuretijd maakte Wesley Verhoek toen het winnende doelpunt.

ADO Den Haag kon in de wedstrijd van vanavond niet over de geblesseerde spelers Kanon en Lorenzen beschikken. Tom Beugelsdijk stond op het wedstrijdformulier vermeld om in de basis te starten, maar tijdens de warming up bleek Beugelsdijk volgens de technische staf nog niet fit genoeg te zijn om aan de wedstrijd te beginnen. In zijn plaats werd de van een langdurige blessure teruggekomen Nick Kuipers opgesteld, die daarmee niet de makkelijkste wedstrijd kreeg om voor ADO Den Haag te debuteren. Danny Bakker die woensdag nog in de verdediging begon, nam  op het middenveld plaats en Gorter mocht daardoor op de bank plaatsnemen.

ADO Den Haag was de onderliggende partij tegen het veel sterkere PSV dat in zeven minuten tijd al op een 2-0 voorsprong kwam door twee doelpunten van Luuk de Jong.
Het was vooral in het eerste kwartier prijsschieten op het goal van Robert Zwinkels die zoals altijd wel goed bij de les bleef en keer op keer redding wist te brengen toen ADO Den Haag even volkomen de weg kwijt was.
Daarna kwam ADO weer meer aan voetballen toe en was de eerste echte grote kans in de 27e minuut voor Bjorn Johnsen die op aangeven van Becker bijna kon scoren, bijna, want de bal werd door PSV-speler Schwaab van de lijn gehaald.
Even later kende scheidsrechter Bjorn Kuipers PSV een penalty toe nadat de ongelukkig spelende Nick Kuipers, die mede debet was aan de twee eerdere doelpunten, PSV-speler Bergwijn in de 16 meter onderuit had geduwd, die overigens heel gemakkelijk ging liggen. Van Ginkel benutte de penalty: 3-0.
Net voor rust viel Zwinkels geblesseerd uit. Tijdens een uitbraak van Lozano raakte hij geblesseerd aan zijn elleboog en werd gewisseld voor Tim Coremans die zijn debuut voor ADO Den Haag maakte. Voor de wissel ontving Zwinkels nog een gele kaart wegens commentaar op de leiding.

Na de rust speelde ADO meer verdedigend maar van een geparkeerde bus voor het goal van Coremans, was absoluut geen sprake.
ADO wist nog een paar speldenprikken uit te delen maar tot scoren kwam het niet. PSV bouwde de voorsprong niet uit, mede door Coremans die in zijn debuut voor ADO niet gepasseerd werd.Trainer Fons Groenendijk wisselde Hooi voor Falkenburg en na een rode kaart voor Meissner (2x geel) besloot hij jeugdspeler Shaquille Pinas nog even mee te laten spelen ten koste van Bjorn Johnsen.
De wedstrijd ging als een nachtkaars uit, PSV vond het met in het achterhoofd de bekerwedstrijd aanstaande woensdag wel welletjes en ADO Den Haag kon geen vuist meer maken.

ADO hield de schade in ieder geval beperkt in vergelijking met de wedstrijd in 1976. Toen stond ADO (FC Den Haag) al na 6 minuten met 2-0 achter. In die wedstrijd mocht ADO (FC) Den Haag keeper Ton Thie zes keer vissen.

Aanstaande vrijdag speelt ADO Den Haag thuis tegen PEC Zwolle, dat dinsdag in de achtste finale van de beker nog tegen NEC uitkomt.