Datum plaatsing: 05-11-2017 16:13:00

Verslag en foto's: ADO pakt punt tegen Feyenoord

ADO Den Haag gaf zondagmiddag thuis in eigen huis tegen regerend landskampioen Feyenoord een voorsprong van 2-1 uit handen.

Voor de wedstrijd begon waren er een aantal festiviteiten. MiddenNoord vierde haar 40-jarig jubileum onder andere door middel van een corteo.
Net voor de wedstrijd begon werd Lex Schoenmaker in het zonnetje gezet. Hij ontving de stads Sport penning vanwege zijn verdiensten voor ADO Den Haag. De nu 70-jarige Schoenmaker is als speler en trainer bij ADO werkzaam geweest en is al jaren werkzaam als technisch adviseur.

Trainer Fons Groenendijk kon deze wedstrijd weer beschikken over Wilfried Kanon die na zijn blessure weer wedstrijdfit is.

ADO Den Haag begon in de eerste twee minuten aanvallend met kansen voor Ebuehi en Falkenburg, maar daarna was het Feyenoord die het initiatief overnam. Jörgensen wist doelman Zwinkels te verschalken en zo stond Feyenoord al in de vierde minuut met 0-1 voor. ADO Den Haag kwam totaal niet in het plaatje voor, grossierde in balverlies en de wedstrijd leek dezelfde kant uit te gaan als de uitwedstrijd vorige week in Zwolle, waar ADO met 2-0 verslagen werd.

Zelfs de wedstrijdbal liet het afweten en moest twee maal in de eerste 25 minuten van de wedstrijd vervangen worden, omdat de bal volgens scheidsrechter Bas Nijhuis niet op juiste druk was.
Net toen iedereen het wel heel somber in begon te zien viel er een minuut voor rust uit het niets de gelijkmaker door een prachtig doelpunt van Aaron Meijers! Een opsteker voor het Haagse elftal dat daardoor met ietwat meer zelfvertrouwen de kleedkamer kon gaan opzoeken.

Na de rust leken de rollen te zijn omgedraaid. Feyenoord had dan nog wel meer balbezit en meer kansen, maar wist ze niet af te maken en ADO Den Haag joeg de Rotterdammers op. Dat resulteerde in wederom een fraai doelpunt van ADO Den Haag. Wilfried Kanon kopte de bal achter Jones: 2-1.
ADO Den Haag kon de voorsprong lang vasthouden, maar in de 86e minuut wist Ahmadi dan toch zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen:    2-2.
De resterende wedstrijdtijd en de blessuretijd was weer ongewoon spannend. Feyenoord ging er bijna met de volle buit van 3 punten vandoor, maar Zwinkels wist goed te redden. Waardoor beide clubs met 1 punt genoegen moesten nemen.
Wat de tweede helft betreft: een verdiend punt voor ADO Den Haag!

Volgende week is een interlandweekend en zullen er geen competitiewedstrijden gespeeld worden.
Naar verluidt speelt ADO Den Haag donderdagmiddag een oefenwedstrijd thuis tegen FC Oss.
Op 19 november speelt ADO in het Cars Jeans Stadion de volgende competitiewedstrijd. Deze wedstrijd is wederom op zondagmiddag vroeg. Tegenstander is dan Heracles Almelo.