volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 22 18 3 1 57
2 AJA 21 16 2 3 50
3 FEY 21 13 3 5 42
4 AZA 22 12 4 6 40
5 VIT 22 9 6 7 33
6 HER 22 10 2 10 32
7 UTR 21 8 5 8 29
8 VVV 22 8 5 9 29
9 ADO 22 7 6 9 27
10 FOR 22 7 5 10 26
11 WII 22 7 4 11 25
12 ZWO 22 7 4 11 25
13 GRO 21 7 3 11 24
14 EMM 21 6 6 9 24
15 HEE 22 5 9 8 24
16 EXC 21 6 4 11 22
17 GRA 21 5 3 13 18
18 NAC 21 4 4 13 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 02-10-2017 09:45:00

Tommie, zoals hij op z'n best is


Beugelsdijk helpt ADO met goal aan drie punten en verdediger rekent definitief af met een mindere periode


Door Wietse Dijkstra
 
 
Na een moeilijke periode in zijn loopbaan is Tom Beugelsdijk helemaal terug. En dankzij zijn winnende goal tegen NAC (0-1) is ADO Den Haag dat ook.
 
 
Met de opgeleefde Beugelsdijk (27), zaterdag in Breda de dolgelukkige matchwinnaar, heeft ADO zijn valse competitiestart in een razendsnel tempo goedgemaakt. De ploeg van trainer Fons Groenendijk verloor de eerste drie wedstrijden, maar heeft het elftal dat vorig seizoen onder Zeljko Petrovic de eerste drie duels won nu al achterhaald. Net als een jaar geleden staat ADO na zeven wedstrijden op tien punten.
 
 
De vooruitzichten in Den Haag zijn nu veel beter. Ook voor Beugelsdijk, de man die ruim een jaar geleden voor zoveel euforie zorgde door ADO met zijn winnende goal bij Excelsior (1-2) aan de koppositie te helpen. De vreugde was destijds van korte duur. Na die gedenkwaardige derde speeldag kwam ADO in een negatieve spiraal terecht, waar het pas na de komst van Groenendijk uitkwam. De met zichzelf worstelende Beugelsdijk, was ondertussen zijn plaats kwijtgeraakt aan Thomas Meissner.
 
 
"Zo'n verval als vorig seizoen zie ik bij ons niet meer gebeuren", zo sprak Beugelsdijk na de overwinning in Breda. "Het voelt beter nu. Ik voel dat we echt voor elkaar door het vuur gaan. Dat zie je ook in de tweede helft tegen NAC, waarin we compact staan en niet veel meer weggeven. Natuurlijk hebben we ook geluk gehad, maar dat mag wel een keer."
 
 
Het duel in Breda stond symbool voor de comeback van Beugelsdijk. ADO had lange tijd weinig te vertellen tegen NAC. Maar toen de verdiende 1-0 van de thuisclub uitbleef en het steeds meer een vechtwedstrijd werd, was Beugelsdijk op z'n best. Met een snoeiharde tackle op de bal ('Ik dacht: dit is mijn moment, ik neem alles mee') zette hij halverwege de tweede helft de toon. Hij verliest geen duel meer.
 
 
"Met zo'n sliding zie je dat hij in de wedstrijd zit", zei doelman Robert Zwinkels, die zijn collega als geen ander kent. "Daar krijgt hij energie van. Tommie zat helemaal in the zone. Dan laat ik hem ook een beetje uitrazen. Als hij het duel aangaat, bemoei ik me er ook niet mee. Dan coach ik altijd 'jij' en gaat alles de tribune in. Dat vind ik prima. Het is lekker als je hem voor je hebt en er staat naast hem met Willy (Kanon, red.) nog zo eentje."
 
 
Dat Beugelsdijk tien minuten voor tijd de enige goal van de avond maakte, was de bekroning van zijn sterke terugkeer. Alsof het zo had moeten zijn, vond ook Groenendijk.
Hij had het scenario zelf wel willen schrijven. "Ik vind het een mooi verhaal", zei de ADO Den Haagtrainer. "Ik weet waar hij vandaan komt. Vorig seizoen heb ik hem een aantal maanden gepasseerd. Dat waren moeilijke keuzes, omdat ik ook wel weet dat hij een publiekslieveling is. Tommie heeft de handschoen opgepakt en is keihard gaan vechten. Hij heeft zichzelf in de basis gespeeld. Hij doet het al weken goed."
 
 
Gegund
Dat wordt hem ook door iedereen gegund. De nooit zeurende Beugelsdijk is ondanks zijn dip van vorig seizoen altijd populair gebleven. Bij de supporters, maar ook bij zijn medespelers. Niet voor niets gaf Nasser El Khayati hem vorige week als man van de wedstrijd tegen Sparta zijn fles champagne cadeau. Tommie had er meer recht op dan hij, vond de Rotterdammer, die zaterdag tekende voor de assist.
 
 
Groenendijk is al net zo blij met de terugkeer van het boegbeeld van de club. "Beugelsdijk en dit ADO horen bij elkaar. Gelukkig speelt hij weer, dat dwingt hij zelf af", zei de trainer.
Hij doet dat door zijn ongecompliceerde manier, die zo goed bij de club past. De verdediger houdt het graag simpel. Ook in zijn commentaar. Wijs geworden door vorig seizoen houdt hij ondanks de goede serie zijn benen op de grond. Beugelsdijk: "We hebben nu een interlandweekeinde en daarna krijgen we Excelsior en VVV. Dat zijn wedstrijden, waarin we moeten knallen en de punten moeten halen. Dat worden weer twee finales."
 
 
De nul
Voor het eerst sinds februari 2015 heeft ADO Den Haag in twee eredivisiewedstrijden op een rij de nul gehouden.