Datum plaatsing: 17-09-2017 18:31:00

Verslag en foto's: ADO sleept punt in de wacht in duel met Ajax

ADO Den Haag heeft zich zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion naast Ajax weten te vechten. De Amsterdamse ploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar in de tweede helft werd het 1-1 door Bjorn Johnsen.

Bij ADO Den Haag zaten nieuwkomers Kishna en Falkenburg wederom op de bank, maar trainer Fons Groenendijk had al aangegeven dat beide spelers snel zouden kunnen meespelen.

De Amsterdammers domineerden in de eerste helft en hadden meerdere kansen om op voorsprong te komen. In de 28e minuut was het Joël Veltman die zijn ploeg op 0-1 zette. ADO kon er bijna niets tegenover stellen. De enige kans was voor El Khayti, die richting het doel van Onana schoot, maar de bal belandde in het zijnet. De rust werd met de 0-1 achterstand voor ADO Den Haag ingegaan.

Na de rust wist ADO Den Haag meer druk te zetten en waren er een aantal kansen voor Johnsen, Bakker en invaller Erik Falkenburg, die deze wedstrijd zijn debuut voor ADO maakte. Het schot van Falkenburg belandde op de lat.
In de 71e minuut schoot Johnsen, na een voorzet van Becker, tot groot genoegen van de ruim 12.000 aanwezige supporters,  de bal in het dak van het Amsterdamse doel: 1-1.
Een kleine domper op de feestvreugde vlak na het doelpunt was de, naar het zich liet aanzien, ernstige knieblessure van Ricardo Kishna die was ingevallen voor Elson Hooi en na elf minuten per brancard van het veld werd gedragen.

ADO Den Haag ging op zoek naar de voorsprong, maar Ajax wist het spel weer op te pakken en het was Robert Zwinkels die voorkwam dat Ajax er alsnog met winst vandoor zou gaan. De terechte Man of the match Robert Zwinkels was bij een scrimmage in blessuretijd voor zijn doel alert en redde vier maal op rij, waarbij hij eenmaal assistentie kreeg van Wilfried Kanon en Danny Bakker.  Daarna floot scheidsrechter Nijhuis af.

ADO heeft een punt in de wacht gesleept en zeker gezien de tweede helft een zeer verdiend punt!

Volgende week speelt ADO Den Haag wederom in eigen huis, dan is Sparta de tegenstander.